Вхід | Реєстрація

Одні без грошей, інші — без даху

Одні без грошей, інші — без даху

У результаті конфлікту, що виник в Кобеляках, мешканці будинку по Полтавській, 30 а, ризикують увійти в зиму із аварійним дахом, а приватний підприємець Дмитро Лісний не отримає частину коштів за виконані роботи.

До редакції зателефонували жителі багатоквартирного будинку, розташованого у Кобеляках за адресою: вулиця Полтавська, 30 а. За словами людей, бригада ремонтників, які мали полагодити дах над спорудою, не виконала своїх зобов’язань. Шифер, яким вкритий будинок, як і раніше, неполагоджений.

Під час зустрічі у дворі будинку його мешканці розповіли, що дах над спорудою не лагодили жодного разу за весь час його існування. Вони довго вели перемовини із колишнім міським головою Олександром Ісипом про те, щоб міська влада частково профінансувала проведення ремонтних робіт. Згоди нібито досягли. Сума на ремонт мала становити 30 тисяч гривень. Половину її мали зібрати самі мешканці будинку, половину — заплатити міськрада. Але потім влада змінилася. Почали домовлятися з Олександром Копельцем. Зійшлися на сумі в 17 тисяч.

Люди, за їх словами, довго чекали, доки виконавець робіт Дмитро Лісний розпочне ремонт. Робітники працювали два дні. Мешканці будинку по завершенню ремонту висловили незадоволення його якістю. За їх словами, будівельники лише замінили шифер на кількох прольотах. А з торців будинку взагалі нічого не робили. Люди показали пошкоджений, як і раніше, шифер, через дірки в якому вода та сніг будуть потрапляти на горище. Жильці хочуть, щоб ремонтники й далі продовжили роботи. У іншому разі люди просто не підпишуть акт виконаних робіт і не віддадуть ту частину грошей, котру зібрали самостійно.

Олег та Дмитро Лісний дивляться на ситуацію по-іншому. Олег говорить:

— Я робив проект. Працював безкоштовно. Із самого початку було зрозуміло, що за 17 тисяч потрібного ремонту на даху не зробиш. Але вирішили орієнтуватися на цю суму, бо люди зібрали лише 8 тисяч. Іншу частину виділила міськрада. І я, і робітники Дмитра Лісного свій обсяг робіт виконали. Але, зважаючи на конфлікт, більше співпрацювати з мешканцями цього будинку ми не будемо.

Дмитро Лісний додав:

— Ми виконали роботи на 17 тисяч. Щоб зробити те, що хочуть люди, потрібні додаткові кошти. Їм треба зібрати ще по 1200 із квартири. Не хочуть платити? І не потрібно. Я подарую їм ті гроші.

Ту частину суми, що має заплатити міськрада, Лісний, швидше за все, отримає. Що буде із дахом далі — незрозуміло.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 серпня 2016, 19:46 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації