Вхід | Реєстрація

Апеляційний суд не задовольнив скаргу Миколи Скрильника

Апеляційний суд не задовольнив скаргу Миколи Скрильника

Таким чином полтавські судді погодилися із рішенням Кобеляцького суду, який відмовив бутенківському сільському голові Миколі Скрильнику в його позові до громадського активіста Павла Гунжеля.

Нагадаємо, що Микола Скрильник звернувся до Кобеляцького районного суду з позовом до Павла Гунжеля, в якому вимагав, аби відповідач спростував недостовірну інформацію, що стосується його честі, гідності та ділової репутації та виплатив 90 тисяч гривень у якості відшкодування.

Конкретніше — мова йшла про те, щоб Гунжель спростував свої заяви, зроблені ще під час передвиборчої агітації. Нібито Павло Олександрович заявляв, що бутенківський сільський голова скоїв посадові злочини: вкрав бюджетні кошти та привласнив 900 гектарів землі. Крім того, Микола Скрильник вимагав, щоб Гунжель спростував свої заяви, зроблені для газети «ЕХО». Тоді громадський активіст говорив (цитати): «Виникла бійка. У ній взяв участь і сільський голова Микола Скрильник. Мене побили…», «…Я був як оператор побитий у сесійному залі. Допомагав цим діям сільський голова».

Микола Скрильник у свою чергу тоді ж заявляв, що, навпаки, під час конфлікту, який дійсно мав місце на сесії, усіма силами намагався заспокоїти його учасників. У позовній заяві бутенківський сільський голова написав, що подібні безпідставні та нічим не підтверджені заяви Гунжеля шкодять його репутації як посадовця.

22 червня 2016 року Тетяна Тесленко, суддя Кобеляцького районного суду, відхилила позов Скрильника до Гунжеля. Тоді Микола Володимирович подав скаргу до Апеляційного суду Полтавської області. 28 липня колегія суддів прийняла ухвалу. Полтавські судді теж відхилили апеляційну скаргу Скрильника.

При цьому в аргументуючій частині ухвали написано: «…Оскільки посадові особи, які обіймають публічні посади або здійснюють публічну владу на місцевому, регіональному, національному та міжнародному рівнях, вирішили апелювати до довіри громадськості та погодились «виставити» себе на публічне обговорення, то вони підлягають ретельному громадському контролю і потенційно можуть зазнати гострої та сильної громадської критики у засобах масової інформації з приводу того, як вони виконували або виконують свої функції. При цьому зазначені діячі та особи не повинні мати більшого захисту своєї репутації та інших прав, порівняно з іншими особами».

Кажучи простіше, усі посадовці та чиновники повинні раз і назавжди засвоїти, що їх будуть контролювати ретельніше, а критикувати гостріше, аніж звичайних громадян.

Павло Гунжель прокоментував рішення Апеляційного суду так:

— Я дуже задоволений. Справедливість восторжествувала. Влада повинна звикнути до того, що її записують, фотографують, знімають на відео, перевіряють документи. Якщо це комусь із чиновників не подобається, складайте повноваження — і вас ніхто контролювати не буде. Я ж і далі контролюватиму діяльність бутенківської сільської ради і її голови.

У свою чергу бутенківський сільський голова Микола Скрильник заявив:

— Рішення суду є. Його потрібно не коментувати, а виконувати.

Микола Скрильник ще не вирішив, чи буде подавати касацію на ухвалу Апеляційного суду.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 серпня 2016, 15:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації