Вхід | Реєстрація

Де добитись правди?

Де добитись правди?

Таке питання задають кобелячани, які мешкають у багатоквартирному будинку по вулиці Броварській (Чернишевського), 5.

Про проблему, із якою зіткнулись жителі двоповерхівки, журналісти «ЕХО» уже розповідали. Тоді під час зустрічі люди повідомили, що після рясних опадів двір їх будинку почала заливати вода, яка стікала з території торговельної бази «Два кума». Це підприємство розташоване трішки вище по рельєфу. Із двору бази виведені труби і дощова вода виливається до будинку по Броварській. За словами людей, після особливо рясних злив вода ледве до під’їздів не доходила. У дворі частково вимило асфальт, подекуди почала провалюватися земля, утворюючи глибокі ями. Крім того, у квартирах кількох жителів помокріли стіни, які виходять на вулицю, а у підвалі стояла вода. 4 липня мешканці будинку звернулись до міської ради із проханням провести обстеження і вжити заходів, щоб вода не потрапляла у двір. Міська влада відреагувала на заяву. 6 липня заступник міського голови Анатолій Кісіль виїжджав на Броварську, 5. Згодом приїздив у двір і Олександр Копелець.

Власники «Двох кумів» провели суботник у дворі будинку, прибрали територію, забетонували найбільші ями. Та це проблему не вирішило. Після чергового дощу ситуація повторилась.

6 серпня жителі будинку знову зібрали сходку. Вони розповіли, що на їх третє за рахунком звернення надійшла відповідь від міської ради. У ній вказувалось, що комісія у складі працівників міськради Анатолія Кісіля, Олексія Кліманова і Віталія Савенка, обстеживши територію разом із представниками будинку, торгівельної бази та спеціалістом з проектування, дійшли до висновку, що воду можна відвести. Для цього необхідно прокопати траншею і вимостити її бетонним жолобом. Також підняти бордюру перед будинком, щоб затримувати дощову воду. Із цим рішенням погодились усі присутні. Власники «Двох кумів» разом із жителями двоповерхівки проведуть суботник, на якому будуть виконані необхідні роботи. Міська рада забезпечить їх усією необхідною технікою.

— Нас турбує, скільки це буде коштувати? — говорить мешканка будинку. — У розмові з міським головою прозвучало, що суму розділять 50 на 50. Половину заплатимо ми, а іншу частину — міськрада разом із власниками бази. Але ж вода тече із «Двох кумів». У нас в будинку живуть більшість пенсіонерів. Звідки ми братимемо кошти? Де шукати правди?
Зі слів жителів будинку, міський голова обіцяв розпочати роботи ще минулого тижня, але ніхто з представників міськради за цей час не з’явився.

Анатолій Кісіль так прокоментував цю ситуацію:

— Роботи мають розпочатись цього тижня. Плануємо частково заасфальтувати двір, підняти бордюру, прокопати траншею і вимостити її бетонним жолобом. Щодо технічної документації і фінансування, раджу звернутись до міського голови.

Олександр Копелець відмовився надавати коментар.

Анатолій Близнюк, один із власників торговельної бази, нагадав, що територію колишньої автостанції вони придбали із побудованою системою водовідведення. Та, щоб не псувати добросусідські відносини, погодився допомогти у вирішенні проблеми фізично і матеріально. Але в розумному обсязі.

P. S. Станом на 16-ту годину 10 серпня роботи з водовідведення по вулиці Броварській, 5 не розпочались.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 серпня 2016, 13:35 | Кобеляки | Суспільство
1. саша ставицький / 16 серпня 2016, 15:43
Після виконання вказаних робіт , вода із цього двору потече в інший , І чому за благоустрій торгової бази повинні платити мешканці будинку і міська рада?А мешканцям раджу замурувати ті труби , з яких тече вода і буде відразу вирішено всі питання.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації