Вхід | Реєстрація

На роботу беремо, але внесіть передоплату

На роботу беремо, але внесіть передоплату

Через свою допитливість та обережність чоловік не потрапив у пастку від псевдороботодавців.

Як не прикро це визнавати, але у час високих технологій усе більше громадян стають жертвами різного роду аферистів. То на мобільний чи стаціонарний зателефонує невідома особа і повідомить, що син абонента потрапив у біду й терміново потрібна певна сума коштів, щоб вирішити цю проблему. І замість того, аби особисто зателефонувати й дізнатись його місцезнаходження, жертви збирають гроші, позичають їх у сусідів і біжать переводити на незрозуміло чий рахунок. Інший поширений вид шахрайства — продаж неіснуючого товару в Інтернеті. Замість того, щоб оплатити покупку після її отримання, покупець поспішає за акційною ціною першим придбати товар. При цьому навіть не перевіряє координати продавця.

Крім цих та інших видів шахрайства, з’явився ще один, пов’язаний із працевлаштуванням. Виявляється, щоб стати ошуканим, зовсім не потрібно їхати працювати за кордон. Достатньо влаштуватись до охоронної фірми в Харків.

До редакції тижневика зателефонував кобелячанин Олег, який повідомив, що шахраї шукають своїх жертв через ЗМІ.

— У останньому номері «ЕХО» в рубриці «Робота» було розміщене оголошення про набір охоронців на будівельний майданчик, — говорить Олег. — Там було вказано, що організація (прямий роботодавець) забезпечує працівників одягом, харчуванням і житлом. Обіцяли стабільну заробітну плату. Мені сподобались умови і я зателефонував за вказаним номером.

На дзвінок відповіла жінка, яка поцікавилась, звідки я дізнався про роботу. Потім перерахувала умови, сказала про можливість отримання соціального пакету. Співрозмовниця пояснила, що заробітна плата проводиться кожні п’ять днів. У місяць пообіцяла 6,5 тисяч гривень. Заїзд на роботу триває з 8 по 10 серпня. Та спершу потрібно буде пройти пробну п’ятиденну вахту. Із собою слід мати паспорт і трудову книжку.

— Усе наче б то дуже добре, — каже Олег. — Роботодавець пояснила, що вони не охоронна фірма, а англійська будівельна організація. Знаходяться в Харкові. Більш точну інформацію відмовилась називати. Також сказала, що я підхожу і завтра по обіді до мене зателефонує її колега Олена Петрівна. При цьому наголосила, що треба внести завдаток у розмірі 700 гривень. Це для того, аби перестрахувати речі в кімнатах, де житимуть майбутні охоронці. Я поцікавився, навіщо потрібен завдаток, якщо кожні п’ять днів видаватимуть зарплату. Вона відповіла, що я дуже розумний. Тоді я запитав, чи їм потрібні виключно тупі працівники? І моя співрозмовниця кинула слухавку.

Щоб дізнатись про місцезнаходження організації, чоловік попрохав зателефонувати на цей номер кількох товаришів. Одному з них не вдалось отримати потрібну інформацію. Іншому відмовили в роботі, пояснивши, що вже немає вакантних місць. Далі зв’язок зник. У Інтернеті за цим номером чоловік знайшов відповідного змісту оголошення, за яким набирали працівників із різних міст країни.

Наступного дня Олена Петрівна не зателефонувала, але на зв’язок вийшов номер, вказаний у оголошенні. Олег знову набрав його. Розмова з уже йому знайомою жінкою була короткою і говорила вона на підвищених тонах. При цьому співрозмовниця так і не вказала, де знаходиться англійська фірма.

Після почутої історії, кореспонденти «ЕХО» також вирішили «влаштуватись» на роботу. Та дводенні спроби дозвонитись за вказаним номером не принесли успіху.

Олегу потрібно подякувати, що чоловік не «повівся» на розповіді роботодавця і спершу перевірив достовірність наданої йому інформації. Можливо, завдяки своїй обережності він урятував від шахраїв багатьох читачів.

Ми ж, у свою чергу, нагадуємо, що газета не є гарантом достовірності надрукованих реклам і оголошень, оскільки не має ні змоги, ні повноважень перевіряти їх правдивість. Якщо ви вирішили скористатись цією інформацією, то проведіть детальну перевірку фактів перед тим, як укладати будь-які угоди. Про це, до речі, регулярно вказується в «ЕХО».

P.S. Олег і кореспонденти «ЕХО» телефонували за номером (099)640-83-62.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 серпня 2016, 09:17 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації