Вхід | Реєстрація

Чи доб’ється справедливого правосуддя Василь? Хочеться вірити!

Чи доб’ється справедливого правосуддя Василь? Хочеться вірити!

Жителя села Цибульківка Царичанського району жорстоко побив його ж односелець. Постраждалий налаштований рішуче і має наміри покарати нападника за законом. Він звернувся з відповідною заявою в поліцію і розраховує на допомогу кореспондентів тижневика «ЕХО». Чоловік відкритий для спілкування і не боїться називати речі своїми іменами.

Василь Рашевський, 1964 року народження, проживає із своєю сім’єю у Цибульківці. Його і дружину Світлану односельці знають як сільських активістів, громадян, яким небайдужі проблеми місцевої громади. Побив Василя набагато молодший за нього Володимир С., син місцевого чиновника.

Василь Михайлович припускає, що скоєний на нього напад спровокований через вороже налаштованих до нього сусідів. Рашевський зізнається, що ворожнеча з сусідами почалася до його побиття. Володимир С. живе на сусідній вулиці і є кумом Василевих сусідів. Тому їхня недоброзичливість захопила і С.

23 липня Рашевський близько 7:00 на своїй автівці ДЕО Сенс вирушив на роботу. Цього дня Василь вперше повинен був вийти на нове робоче місце, так як влаштувався охоронником у приватне підприємство «Сади Приорілля». Його пост знаходився у Молодіжному. Упоравшись з деякими робочими справами, Василь Михайлович їхав з Молодіжного у бік села Катеринівка до місця своєї роботи. На той момент на дорозі не спостерігалося ніякого руху. Та в районі так званого Сонечка (його знають місцеві мешканці) помітив ВАЗ червоного кольору, що виїхав з повороту на річку. Автівка прилаштувалася за автомобілем Василя, причому, як стверджує потерпілий, майже впритул, порушуючи всі допустимі норми. Так тривало до поста. Уже потім виявилось, що у машині було 4 чоловіки, серед них — і нападник Володимир С. Коли Рашевський зібрався повертати до місця свого призначення, автівка С. обігнала його і, різко загальмувавши, здала назад, торкнулась впритул переднього бампера ДЕО Сенс, тим самим заблокувавши його подальший рух. На цей неочікуваний випад Василь, вискочивши з машини і обурюючись діями С., вигукнув: «Що ти робиш?!» Той, нічого не пояснюючи, несподівано ударив Рашевського в обличчя. Чоловік вважає, що нападник знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Рятуючись, Рашевський відбіг за свою автівку, але молодик, переслідуючи свою жертву, наздогнав його та вдарив у груди. А потім зіштовхнув у кювет. Схоже, стан агресії повністю оволодів вороже налаштованим і затуманеним алкогольними парами чоловіком. Уже в кюветі він наніс Рашевському 3 чи 4 сильних удари по голові, волаочи: «Я тебе навчу їздити!» Сам Василь — водій із 35‑річним досвідом і ніколи не мав проблем з поліцією. Побиття відбулося за лічені хвилини. Зловмисник оговтався лише після того, коли його погукав брат. Він поспішно зник із місця пригоди.

Побитий, принижений і вражений таким віроломним вчинком, Василь був шокований дикою витівкою молодика. Він не розумів причини побиття. Та все ж знайшов сили зателефонувати до поліції. У своїй розповіді Василь Михайлович нарікає на те, що працівники поліції не спрацювали оперативно на виклик. Телефонував кілька разів, повідомивши про напад і що нападник перебував у стані алкогольного сп’яніння. Так як прикра подія сталася у Молодіжному, то останнього разу випадково попав на зв’язок з Кобеляцьким відділом поліції. Черговий пообіцяв передати повідомлення своїм Ц царичанським колегам. Через певний час на мобільний Рашевського зателефонували із відділення Царичанської поліції та повідомили, щоб той почекав, так як поліцейський наряд знаходиться на іншому завданні і прибуде, як тільки повернеться. Не діждавшись приїзду поліціянтів, Рашевський прийняв рішення діяти самотужки, бо вже на той час він почував себе зле. До відділення поліції Василя доставив товариш Олександр, який був на риболовлі і став свідком побиття свого товариша. Та поки біг Василеві на допомогу, нападник устиг від’їхати.

За словами Рашевського, поліція направила його до лікарні. Оглянувши потерпілого, лікарі прийшли до висновку, що побитий чоловік потребує термінової госпіталізації. У Василя Рашевського виявили струс мозку, забій голови та інші травми середньої тяжкості. 12 днів постраждалий знаходився на стаціонарному лікуванні у відділенні травматології районної лікарні. Отримав рекомендації щодо подальшого лікування у неврології, адже наслідки побиття ще довго даватимуть про себе знати. До того ж Василь Рашевський має вже немолодий вік і травми лікуються повільно. Як повідомив нам Василь, правоохоронці пообіцяли взяти на контроль це правопорушення та діяти згідно закону. Дружина постраждалого, Світлана, заявила, що готова діяти рішуче і, якщо не доб’ється справедливості в районі, звернеться у вищі інстанції.

 

Що каже Царичанська поліція

За коментарем щодо факту жорстокого побиття ми звернулися до начальника чергової частини Царичанського відділення поліції Євгенія Манзюка. Він розповів, що 23 липня до чергової частини районної поліції на мобільний телефон надійшло повідомлення від оперативного чергового Кобеляцького відділу поліції про те, що до них звернувся мешканець села Цибульківка та повідомив, що близько 7:30 ранку на автодорозі поблизу Молодіжного його побив односелець спричинив йому тілесні ушкодження. Оскільки слідчо-оперативна група була на виклику, черговий інспектор, зателефонувавши на мобільник заявника, попрохав потерпілого залишатися на місці та дочекатися приїзду поліцейського екіпажа. Одночасно про подію повідомив і слідчо-оперативну групу. Не дочекавшись приїзду правоохоронців, громадянин Рашевський прибув сам до відділення. Його привіз товариш. Так співпало, що на той час слідчо-оперативна група повернулася із чергового виклику. Як стверджують поліціянти, потерпілого направили до лікарні з метою надання кваліфікованої медичної допомоги. Там за фактом побиття працівниками поліції був зібраний відповідний матеріал. Відомості щодо спричинення Рашевському Василю Михайловичу тілесних ушкоджень занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.125-ої ККУ ( умисне спричинення легких тілесних ушкоджень). Триває досудове розслідування. У ході слідства стаття може бути перекваліфікована.

У розмові Євгеній Манзюк зауважив, що всі телефонні дзвінки, що надходять до чергової частини Царичанської поліції, реєструються автоматично у цифровому форматі та накопичуються в реєстрі мовної інформації. Таким чином, це виключає можливість нереєстрації в обліку повідомлення громадян. Євгеній Манзюк припустив, що очевидно, заявник, знаходячись поблизу Кобеляцького району Полтавської області та набираючи 102, зателефонував до кобеляцької поліції, думаючи, що потрапив до царичанської. Це призвело до затягування виїзду слідчо-оперативної групи.

На сьогодні Василь Рашевський чекає від поліції професійного розслідування справи та справедливого рішення Царичанського районного суду. Саме від останньої інстанції залежить успіх справи: чи буде покараний зловмисник. За свідченнями цибульківчан, у Володимира С. це не єдиний випадок побиття людей. Чоловік уже мав проблеми з законом, але поки що це йому сходило з рук.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 серпня 2016, 16:41 | Царичанка | Суспільство
1. poleno / 14 серпня 2016, 17:39
якщо синуля чиновника то да покарають
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації