Вхід | Реєстрація

Керівництво Полтавщини прийняло рішення закрити свинокомплекс «Сільські традиції»

Керівництво Полтавщини прийняло рішення закрити свинокомплекс «Сільські традиції»

З учорашнього дня в Полтавській області стало менше на одне велике підприємство — діяльність ТОВ «Сільські традиції», який знаходиться в селі Білики Кобеляцького району, призупинили.

Про це повідомив заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький. Таке рішення було прийнято в зв'язку з тим, що жителі цього населеного пункту ось уже на протязі п'яти років вимагають закрити комплекс через сильний сморід, який поширюється по всьому селу.

За словами Пісоцького, рішення було прийнято спільно з представниками ГУ ГСЧС Полтавщини, ветеринарами, екологами та громадськими активістами:

— Спільно з керівництвом підприємства, представниками Головного управління ГСЧС України в Полтавській області, екологічною комісією, ветеринарами і представниками громадськості ми прийняли рішення призупинити роботу «Сільських традицій». Був складений відповідний проект, а 15 серпня екологічна інспекція повинна прийняти постанову даного рішення.

Нагадаємо, раніше на сесії обласної ради було прийнято рішення дати підприємству термін до 15 серпня, на протязі якого повинні бути усунені проблеми з очисними спорудами. Але рішення сесії було проігноровано.

Пісоцький вже заявив, що вирішується питання про продаж свиней, а це понад 36 тисяч голів, іншим підприємствам. До продажу свиней продовжать годувати. А ось працівники підприємства повідомляють, що учасники протесту перекрили дорогу і через це неможливо завезти корм для тварин.

У свою чергу, працівники підприємства закликають керівництво області діяти в рамках закону і дати комплексу час на усунення всіх недоліків:

— Ви не захотіли з нами говорити, поставилися до нас, як до бездомних собак (я маю на увазі трудовий колектив). Нас ніхто не хоче почути! Весь трудовий колектив щорічно проходить медогляди і не на мать його так, а так як слід. Всі живі, здорові і хочуть працювати! Більшість людей за 5 років не були ні разу на лікарняному! А це щось та значить! А у активістів тільки слова, а доказів немає. Від імені трудового колективу "Сільських традицій" прошу Вас, збережіть людям робочі місця. Нашому керівництву було дано час до 15 жовтня для усунення всіх недоліків по "запаху", чому порушуєте своє слово?


Автор: www.0532.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 серпня 2016, 15:33 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації