Вхід | Реєстрація

Будьмо уважні: заборонені медпрепарати

Будьмо уважні: заборонені медпрепарати

Днями на сайті Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками з’явилась інформація, що в Україні тимчасово заборонили чотири медпрепарати.

Причиною заборони стала смерть 7‑річного хлопчика, якому ввели ін’єкцію в сумській поліклініці.

Повідомляється, що Держслужба тимчасово заборонила реалізацію та застосування таких медикаментів:

— розчин для ін’єкцій «Новокаїн» по 5 мілілітрів в ампулах виробництва АТ «Лекхім-Харків»;

— лікарський засіб «НО-ШПА», розчин для ін’єкцій 20 мг/мл по 2 мілілітри в ампулах № 25 (5х5) виробництва Хіноїн Завод фармацевтичних та хімічних продуктів прайвіт Ко. Лтд., Угорщина

— лікарський засіб «Дексаметазону Фосфат», розчин для ін’єкцій, 4 мг/мл по 1 мл в ампулах, виробництва ПАК «Фармак» Україна;

— «Цефотаксим» — порошок для розчину для ін’єкцій по 1 г у флаконах, 10 флаконів у пачці, виробництва ПАТ «Київмедпрепарат», Україна.

Кореспонденти «ЕХО» перевірили, чи виконують розпорядження Державної служби з лікарських засобів власники аптек, які працюють у місті. У восьми медично-санітарних закладах нам повідомили, що листи від Держслужби вони отримували ще минулого тижня. Заборонені медичні препарати вилучені з продажу.

Головний лікар ПМСД Любов Коломієць знає про позаштатну ситуацію, яка виникла у Сумах. Вона пояснює:

— У таких випадках Державна служба з лікарських засобів у Полтавській області одразу надсилає нам повідомлення про тимчасову заборону використання ліків, які викликають підозру. У разі, якщо препарати у нашому розпорядженні є, ми вилучаємо їх із обігу і розміщуємо у спеціальному холодильнику на карантинне зберігання. А потім чекаємо нового розпорядження. Є два варіанта. Після перевірки медикаменти, які потрапили в список тимчасово заборонених, дозволяють використовувати або забороняють і ми їх утилізуємо. Щодо цього випадку, то жодного із препаратів, які нині перевіряють, у розпорядженні ПМСД немає.

Сподіваємось, що всі керівники аптек читають листи, які їм надходять із Держслужби, і виконують розпорядження. Та все ж радимо взяти собі на замітку перелік цих медпрепаратів і при купівлі перевіряти завод та країну виробника.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2016, 15:46 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації