Вхід | Реєстрація

Десятки дітей можуть померти від правцю

Десятки дітей можуть померти від правцю

Керівник комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Любов Коломієць попереджає про небезпеку, на яку наражають своїх дітей батьки, котрі відмовляються від щеплень. Водночас чиновник повідомляє, що в Кобеляки привезли чергову партію вакцин.

Інформаційним приводом для зустрічі і розмови з Любов’ю Коломієць став випадок у сусідній Дніпровській області. Там дитина зазнала незначного ушкодження, пошкрябавши ногу гілкою. І, як виявилось пізніше, у ранку потрапила небезпечна інфекція. Дитину в тяжкому стані доставили до лікарні. Медики діагностували смертельно небезпечну хворобу: правець. Після інтенсивного тривалого і дуже дорого лікування лікарям вдалося врятувати життя дитині. Зараз триває розслідування цього факту. Хоча, швидше за все, дитина не була вакцинована проти правцю. Кілька місяців тому схожий випадок стався і у Волинській області. Там інфекція теж потрапила в організм невакцинованої дитини через незначне пошкодження. Мама обробила ранку, але це не врятувало від захворювання. Правець небезпечний ще й тим, що може проявити себе навіть через місяць після того, як інфекційна паличка потрапила в організм. І якщо вчасно не розпочати лікування, то хворий може померти.

Любов Коломієць закликала всіх батьків, котрі відмовилися від того, аби їх дітям були зроблені щеплення від смертельно небезпечних хвороб, ще раз подумати, чим вони ризикують. Медик пояснила:

— У районі зафіксовано 48 випадків відмов від щеплень. Так, ми не можемо примусити батьків вакцинувати їх дітей. Але хочу нагадати, що такі хвороби як правець, дифтерія та поліоміеліт є смертельно небезпечними. Вилікувати дитину, яка, не дай Боже, захворіє, буде дуже складно. А наслідки поліомієліту залишаться на все життя. Крім того, при лікуванні доведеться витратити величезні суми на закупівлю дорогих медикаментів. А щеплення ми робимо безкоштовно. Ще раз нагадую, правець, дифтерія та поліомієліт є в Україні. Не ризикуйте життям і здоров’ям діток, зробіть щеплення. Тим більше, що ми якраз отримали чергову партію необхідних вакцин.

Водночас головний лікар відзначила, що достатньої кількості вакцин від небезпечних хвороб у Кобеляцькому районі немає. «Пентаксиму», вакцині від дифтерії, правцю, коклюшу та поліоміеліту, було отримано лише 250 доз. Це — 15 відсотків від потреби. Буквально напередодні нашої розмови в понеділок надійшли 720 доз вакцини АДПН, проти дифтерії та стовбняку.

Любов Коломієць нагадала, що вакцинуватися від небезпечних хвороб повинні і дорослі. Медикам, педагогам та працівникам сфери побуту необхідно проводити ревакцинацію раз на п’ять років, усім іншим — раз на 10 років.


Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 серпня 2016, 09:06 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації