Вхід | Реєстрація

До Дня Незалежності — новий шаховий рекорд

До Дня Незалежності — новий шаховий рекорд

На минулому тижні пройшли шахові турніри в Нових Санжарах, Харкові та Полтаві. Було зафіксовано новий шаховий рекорд України.

23 серпня У Нових Санжарах у шаховому клубі імені Івана Джалого зустрілися 18 кращих шахістів. Перемогу святкував багаторазовий чемпіон району Віктор Коба, другим був Микола Старченко, третє місце посів Микола Повякало. У турнірі брали участь наймолодші учасники Анюта Гречишина та Віталій Шмиголь, які грали нарівні з іменитими учасниками турніру. Переможець та призери, а також наймолодші учасники нагороджені почесними грамотами ВФСТ «Колос».

24 серпня у місті Харкові пройшов найбільший по кількості учасників за всю історію 25-річної незалежності України турнір. Полтавська область була делегована дванадцятьма учасниками. Серед них була і юна титулована новосанжарка Анюта Гречишина, яка зіграла досить вдало, набравши 70 відсотків залікових очок.

— Рекорд встановлено напередодні Дня Незалежності України. У великому залі п’ятизіркового готелю «Харків Палас» за шахівниці одночасно сіли 250 пар, або 500 гравців, — професіонали й аматори. Загальна цифра перевищує попередній рекорд, 370 осіб, встановлений у червні цього року в Мукачевому Закарпатської області. Новий рекорд відразу зареєстрували запрошені представники Національного реєстру рекордів України, — відзначив заступник мера Харкова з питань сім’ї, молоді і спорту Костянтин Лобойченко.

З його слів, рекорд встановлений не просто заради чергового досягнення, а з метою залучення якомога більшої кількості людей до інтелектуального дозвілля.

Напередодні вихідних у Полтаві був проведений чемпіонат міста, де новосанжарська шахістка Анюта Гречишина посіла друге місце серед дорослих.

Як показує практика результатів, наша Анюта крок за кроком впевнено ідо до своєї мети, здобуваючи перемогу за перемогою в турнірах різного рівня і масштабу.

Новосанжарський шаховий клуб висловлює подяку Анюті Гречишиній та її батькам Олександру Олександровичу і Марині Іванівні за турботу та натхнення, прогрес у шаховому світі.


Автор: Віталій Баранович, директор шахового клубу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 вересня 2016, 14:18 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації