Вхід | Реєстрація

Заяву на Антонова написав Пастухов

Заяву на Антонова написав Пастухов

На сесії Кобеляцької районної ради несподівано пролунала пропозиція заслухати інформацію начальника райвідділу поліції Володимира Федана. Фермери, як і раніше, підозрюють поліцейських у якійсь заангажованості.

У ході сесійного засідання із місця піднявся депутат, голова фермерського господарства «ЛІС» Іван Лещенко і сказав:

— Нехай начальник поліції пояснить нам ситуацію, що виникла по Миколі Антонову. Його чогось почали ретельно перевіряти.

Сам Микола Антонов додав, що перевірка, яку проводять у його господарстві, стосується правильності і повноти оформлення документів на землю, котрою він користується. Між тим, у свій час саме Микола Антонов очолив своєрідний протестний рух проти несправедливого, на думку людей, вироку щодо підгорянського сільського голови Анатолія Няйка. Тоді жителі Підгори та Кобеляк навіть дороги перекривали та в Полтаву їздили, щоб будівлю суду пікетувати. Паралельно люди вимагали, щоб поліцейські перевірили діяльність Олега Пастухова, іншого фігуранта тієї гучної справи. На думку Антонова та його однодумців, самого Пастухова теж необхідно притягти до відповідальності за незаконне користування землею і несплачені податки.

Кримінальну справу по Няйку переглядають. Діяльність Пастухова перевірили і притягли його до адміністративного покарання, тобто, оштрафували. А нещодавно почали перевіряти й Антонова. І він і його колеги-фермери вважають, що це може бути своєрідною помстою за громадянську позицію.

Начальник поліції Володимир Федан із цього приводу пояснив:

— Ніякого кримінального чи іншого переслідування Антонова немає. Підозру йому не оголошували, ніяких арештів на майно чи урожай не накладали. Надійшла заява щодо незаконного користування землею. Ми її перевіряємо спільно із працівниками сільгоспінспекції. Чи виявлять у діях Антонова кримінал, наразі невідомо. У минулому році ми точно так же перевіряли діяльність Пастухова. Тоді по результатах перевірки його оштрафували.

Коли депутати дізналися, що перевірку розпочали після того, як Олег Пастухов написав заяву на Антонова, то почали дуже обурюватись. Навіть до Федана емоційно звертались із риторичними запитанням:

— Ви що, не знаєте, хто такий Пастухов? Та вони ж куми із Антоновим. Це кум на кума заяву написав!

Федан спокійно пояснив:

— У кримінально-процесуальному кодексі нічого не сказано про те, що від Пастухова неможна приймати заяв. У минулому році писали заяви на нього, ми — перевіряли. У цьому році пише він, ми теж перевіряємо. Перед законом усі мають бути рівними.

На що депутат Труш у звичному для нього емоційному пориві відреагував:

— А можна мені на Пастухова заяву написати?!

На цьому тема була вичерпана. Начальник райвідділу поліції, виходячи із сесійного залу, підійшов до Антонова і запропонував йому зустрітися після сесії, щоб роз’яснити позицію правоохоронців.

Через кілька днів ми дізналися. Антонов до Федана не ходив, Труш на Пастухова заяву не писав.


Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 вересня 2016, 10:39 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації