Вхід | Реєстрація

Виконуйте своєю роботу, а техніку перевезе Транс-Авто-Д

Виконуйте своєю роботу, а техніку перевезе Транс-Авто-Д

Кожного разу, коли сідаю за кермо автомобіля, згадую приказку про те, що в одній із сусідніх з нами країн є дві найбільші проблеми: дураки і дороги. Думаю, що цю приказку не до тієї країни застосовують. Оскільки в Україні, напевно, зовсім забули, що існують Правила дорожнього руху.

 

Площу перекриємо — ситуацію вирішимо

На останніх виборах у Кобеляцьку міську раду перемогу отримав Олександр Копелець. Його команда вже десятий місяць поспіль намагається керувати в місті. Правильніше сказати, навести лад. Та частину пропозицій, які міський голова виносить на розгляд депутатів, можна назвати безрезультатними. От, наприклад, вирішив Олександр Олександрович відремонтувати в місті вулиці, через які йде основний потік важковагового транспорту. Для цього він звернувся до керівників агрофірм, техніка яких постійно їздить цими автошляхами. У листі міська рада пропонувала аграріям профінансувати ремонтні роботи площі Перемоги та частини вулиць у місті. На це звернення відгукнулась лише одна агрофірма. І то, сума, яку вони запропонували, була просто мізерною. Тоді депутати прийняли рішення про визначення пішохідної зони та заборони руху автотранспортних засобів по площі Перемоги. Також заборонили рух великогабаритних та великовагових транспортних засобів по вулицях міста, окрім частини автодороги Р-52. Тобто, усе навантаження лягає тепер на дорогу Дніпропетровськ — Кобеляки — Решетилівка.

Одразу виникає три серйозні проблеми. Цей автошлях проходить через усе місто та головну вулицю Шевченка, котра при великому потоці вантажівок просто зникне. І з’являється величезний сумнів, що Служба автомобільний доріг позапланово почне виділяти на Р-52 додаткові кошти. Крім того, не будемо забувати, що поряд із перехрестям Шевченка — Покровська (Червоноармійська) знаходиться школа та ліцей. Уявіть, скільки дітей прямуватимуть через нього, щоб потрапити до навчальних закладів. А воно, перехрестя, вже встигло побачити не одну дорожньо-транспортну пригоду, де фігурували саме діти. До речі, невдовзі розпочнеться сезон збирання буряку і через це перехрестя проїжджатимуть сотні вантажівок, які везтимуть вдвічі більше дозволеної їм норми буряку. І, по-третє, вулиця Полтавська та площа Перемоги історично слугували транспортним шляхом. Не дарма ж назва вулиці вказує на конкретний напрямок. І люди, які селились обабіч дороги, прекрасно розуміли, що їх очікує. А хто питав згоди у жителів вулиць Мільйонна (Огія) чи Раїси Кириченко (Калініна)? Із моменту вступу в дію заборони весь автомобільний потік автоматично приймуть саме ці вулиці.

 

Негабаритні вантажі має перевозити спецтехніка, а даішники повинні виконувати свої обов’язки

Є ще кілька моментів, про які хотілося б згадати. Тепер — про дураків і дороги. Усім добре відомо, що Кобеляцький район є аграрним. У ньому працюють як одноосібники, так і товаровиробники-гіганти. Для роботи на землі вони застосовують велику сільськогосподарську техніку. А для того, щоб "перекинути" її з одних полів на інші, не придумують нічого розумнішого, ніж переміщатись власним ходом. При цьому нехтуючи всіма ПДР. Що знаково, так роблять навіть аграрії, які представляють інтереси району в обласній раді. Їм хочеться нагадати, що для таких випадків уже давно з’явились послуги негабаритних перевезень. Їх без проблем може надати транспортна компанія Транс-Авто-Д. Хто вперше з аграріїв чує про такі послуги, ось сайт компанії www.tad.com.ua. Вашу техніку доставлять у будь-яку точку планети. Тоді і ризик ДТП значно зменшиться.

І головне. Олександр Копелець, виносячи своє рішення, пояснював, що практично всі автомобілі, які возять сільськогосподарську продукцію, занадто перевантажені. Тому виникає питання: куди дивлять працівники ДАІ? Практично всі автомобілі проїжджають через патрульний пост, який працює цілодобово. Те ж саме можна сказати і про сільськогосподарську техніку. Тому, на мою суб’єктивну думку, потрібно не дороги перекривати, а кожному виконувати свої обов’язки і дотримуватись установлених правил.


Автор: Евгений Александров
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 вересня 2016, 19:21 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації