Вхід | Реєстрація

ВІЛ/СНІД - діагноз чи тавро?

ВІЛ/СНІД - діагноз чи тавро?

Голова обласної ради Олександр Біленький зустрівся з координаторами проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії» Наті Аваліані, Юрієм Нестулєю, Максимом Демченком і Аллою Васильковою. Обговорили перспективні напрямки співпраці для об'єднання зусиль у боротьбі з "Чумою ХХ сторіччя".

- Основна наша діяльність – впровадження комплексних змін, які стосуватимуться профілактичних послуг групам ризику, а також медичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ. Крім Полтавської, пілот реалізується іще в 6-ти областях України. Полтавщина має свої особливості, оскільки реалізовується одразу у 3-х місцях – м. Полтава, Кременчук та Полтавський район»,розповіла Алла Василькова, спеціаліст з питань політики у сфері охорони здоров'я, представник Проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії».

"І за період впровадження програми уже є ряд досягнень", - зазначив виконавчий директор БО «Світло надії» Максим Демченко.

«На сьогодні вже створені та функціонують між секторальні робочі групи, описані та проаналізовані маршрути пацієнта по Полтаві, Кременчуку та Полтавському району. Також проаналізована потреба лікувально-профілактичних закладів (ЛПЗ) у навчанні медичних кадрів», – зазначив виконавчий директор БО «Світло надії» Максим Демченко.

Голова обласної ради Олександр Біленький повідомив - представницький орган не стоїть осторонь проблеми, з обласного бюджету фінансується профільна програма. Та на його думку цього мало.

- По проблемі у першу чергу потрібно "ударити" інформуванням. Найбільше лякає невідоме. У Європі СНІД - це небезпечне захворювання, але не тавро на людині. І головне - хворі з цим діагнозом успішно інтегровані у суспільство, вони не ізгої. От саме роз'яснення у цьому напрямку, переконаний, "зніме облуду" у суспільстві, і об'єднавши зусилля, простіше буде вирішити і проблеми профілактики, і проблеми лікування хворих на ВІЛ/СНІД, - сказав голова обласної ради.

Також Олександр Біленький пообіцяв сприяти кожному благодійному проекту, направлений на покращення здоров'я мешканців області.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 вересня 2016, 15:24 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації