Вхід | Реєстрація

Де зійдуться туристичні стежинки

Де зійдуться туристичні стежинки

Ювілейні 40 обласні змагання з пішохідного туризму серед освітян відкрили у таборі “Маяк”, що у Полтавському районі. Саме сюди з'їхалась 21 команда міст та районів області, щоб помірятись витривалістю і знаннями. Керівник Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Станіслав Комісар розповідає — ювілейні змагання збіглись зі ще однією датою.

— Цього року ми взагалі святкуємо сорокаріччя освітянського туризму — на мою думку, унікальної течії. Адже популяризуючи спортивний туризм серед педагогів, ми тим самим поширюємо його на нашу молодь. І маємо серйозні результати — цього та минулого року жодні всеукраїнські змагання не обійшлися без призерів з Полтавщини, - сказав у своєму вітальному слові учасникам змагань Станіслав Комісар.

Згадували свою туристичну минувшину під час свята і очільники обласної ради — голова Олександр Біленький і його заступник Анатолій Ханко. Обидва — активні учасники туристичного руху у минулому, і сьогодні не полишають опіку про цей спортивний напрямок.

— Сьогодні ми робимо усе можливе, щоб і районні, і обласні змагання з туризму проходили на належному рівні, були забезпечені всім необхідним. Та потрібно рухати галузь на новий рівень. Перший крок — відновлений спорткомплекс Решетилівського аграрного ліцею, який ми плануємо зробити осередком туристичного життя не лише області, а і України. Після забезпечення усім необхідним інвентарем об'єкт буде приймати етапи Кубку України зі спортивного туризму та скелелазання, - зазначив голова обласної ради Олександр Біленький.

Ювілейні змагання у “Маяку” — це не лише випробування на спритність і вмитривалість. Цього року організатори також провели творчі конкурси серед учасників, які відображають ще й естетичний бік романтичного образу туриста — конкурс на кращу туристичну пісню та змагання тематичних відеофільмів та фотоколажів.


Автор: Ігор Середа, прес-служба Полтавської облради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 вересня 2016, 12:18 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації