Вхід | Реєстрація

«Від чотирьох стін — на всі чотири сторони»

«Від чотирьох стін — на всі чотири сторони»

У всьому світі 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму.

Туризм — найпопулярніший вид відпочинку. Національний туризм бере свій початок з 1876 року, коли професор університету в Одесі провів першу екскурсію для студентів по Криму.

У рамках свята у Будинку дитячої та юнацької творчості проходить тиждень туризму «Від чотирьох стін — на всі чотири сторони». Вихованці туристсько-краєзнавчого гуртка разом із його керівником Надією Ніконюк запрошують приєднатися до туристської родини своїх ровесників.

Відкриття тижня відбулося у понеділок розважально-практичним заходом, яке називалося «Туристичне сватання». Паралельно заходу розпочала свою діяльність «жива газета». На шпальтах газети діти в довільній формі діляться своїми враженнями, побажаннями, пропозиціями. У ході сватання дітлахи цікаво розважилися. Через гру «Котився Колобочок» пригадали героїв казок, які подорожують; відгадували загадки на туристичну тематику; долали перешкоди; складали меню із трьох страв; брали участь у конкурсних естафетах; співали пісень. Гуртківці були у захваті від гри «Шип-шип-шоу» і завзято шукали вогняний еліксир туриста. Зустріч завершилась у лісовому кафе «Крендель». До меню розважальної установи входило багато екзотичних страв. Наприклад, осіннє парфе по-їжачому (десерт). Ціна десерту — куплет пісні. Або бджолина феєрія з нотками мускусу по ціні двох туристичних слів. Сезонний сюрприз від «Кренделя» — ціна у дві посмішки. А гаряча страва (смачна каша), якою пригощалися присутні, називалася «Порція сили та відваги».
Тиждень туризму продовжився виставкою «Наш край легендами і славою овіяний». На виставці були представлені дослідницькі роботи пошукових загонів.

У середу відбувся стріт-арт на тему «Цікавий світ». А в четвер запланований творчий конкурс виробів з природного матеріалу «Фантазія природи». Також учасники пізнавальних туристичних заходів відвідають майстер-клас «В гармонії з природою» від їхнього наставника Надії Ніконюк.

Цікавий тиждень завершиться підбиттям підсумків. Це буде вечір-блискавка «У колі друзів», де на допитливих дітлахів чекає весела ігрова програма біля справжнього туристського вогнища.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 жовтня 2016, 13:10 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації