Вхід | Реєстрація

Аграрії збирають урожай і чекають дощів

Аграрії збирають урожай і чекають дощів

Цьогорічна осінь видалася вже традиційно посушливою. Це допомагає аграріям швидко зібрати врожай та, водночас, додає клопотів і тривог під час посівної кампанії.

У минулому році осінь теж була посушливою. У результаті озимі зійшли аж взимку. І цьогорічний добрий урожай пшениці аграрії отримали виключно завдяки погодному диву. Через дуже м’яку і досить сніжну зиму, пшениця не вимерзла, а потім протягом усієї весни та початку літа лили дощі. Агрономи зі стажем говорять, що якби у травні хоча б два-три тижні не було опадів, а температура трималася на позначці тридцять градусів вище нуля, то посіви загинули б. Але дощі пішли дуже вчасно і в результаті аграрії отримали по сорок-п’ятдесят центнерів озимої пшениці з гектара. Та в цьому році вони побоюються, що другого природного дива вже не буде. Але озимі сіють. Станом на понеділок озимою пшеницею засіяли 6800 гектарів, іншими культурами — 300. Сходи озимого ріпаку вже з’явилися. Але потрібні опади для їх подальшого розвитку.

Тим часом триває збір пізніх зернових і технічних культур та цукрового буряку. Сою зібрали на площі 4,8 тисячі гектарів, що становить 74 відсотки від посіяного. Середня врожайність становить 19,6 центнера з гектара.

Соняшник скосили на 70 відсотках площ. Урожайність — 27,1 центнера.

Триває збирання кукурудзи. Вона в цьому році уродила гірше аніж очікувалось. Певно, далася взнаки посуха, що розпочалася в середині літа. Середня урожайність качанистої становить 62 центнери з гектара.

Розпочалася кампанія з копання цукрових буряків. Їх у районі посіяли на площі 3200 гектарів. Поки що викопали лише 545 гектарів. Урожайність — близько 400 центнерів.


Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 жовтня 2016, 12:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації