Вхід | Реєстрація

Ремонт Р-52: кобелячанам радіти рано

Ремонт Р-52: кобелячанам радіти рано

Днями кілька місцевих ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що у наступному році розпочнуться роботи із капітального ремонту автодороги Р-52 Дніпро-Решетилівка, що проходить через територію Кобеляцького району, зокрема, і через саме місто Кобеляки.
Цієї події більшість жителів райцентру чекали ледве не десятиліттями. Адже рух великовагового транспорту містом створює чимало незручностей. Та, як виявляється, радіти кобелячанам рано. У наступному році об’їзду дорогу повз місто ще не зроблять.

Про те, що у 2017-му розпочнеться реалізація проекту з капремонту дороги Р-52, першими повідомили голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко та начальник обласного підрозділу Служби автомобільних доріг Володимир Трояновський. Це сталося під час їх інспекційного візиту на місце проведення робіт з ремонту дороги Полтава-Олександрія. За словами чиновників, після завершення наміченого грандіозного проекту автодорога Р-52 відповідатиме першій категорії та обходитиме міста Кобеляки і Решетилівка. Була навіть озвучена сума, яку з держбюджету мають виділити на ремонт. Йдеться про триста мільйонів гривень.

Та людям, які потерпають від незручностей, пов’язаних із цілодобовим рухом великовагових автомобілів, радіти і чекати полегшення в наступному році передчасно. Адже оті 300.000.000 гривень, що має виділити Кабмін, будуть витрачені на будівництво сучасної розв’язки на перехресті доріг Полтава-Олександрія та Решетилівка-Дніпро. А про те, скільки коштуватиме будівництво дороги в об’їзд Кобеляк та мосту через Ворсклу, який теж доведеться споруджувати, поки що навіть не прогнозують. Зважаючи на сучасні темпи ремонту та будівництва доріг в Україні й обсяги коштів, що виділяються на такі цілі, дорогу Р-52 в Кобеляцькому районі капітально відремонтують не раніше 2020 року. І це — оптимістичний прогноз.

 

Кобеляцький район став проїзним

А ось голова Кобеляцької РДА Таміла Шевченко дуже задоволена ситуацією з ремонтом доріг у Кобеляцькому районі. Як відзначає Таміла В’ячеславівна, таких обсягів і темпів ремонтних робіт на шляхах Кобеляччини не було вже давно. Буквально за рік район став проїзним. Таміла Шевченко сказала:

— Усі ж ми пам’ятаємо ситуації, коли автобусні перевізники буквально відмовлялися виїжджати на той чи інший маршрут. Причина була одна — повністю зруйнована дорога, якою неможливо їхати. Пам’ятаємо, як водії «накатували» ледве не повноцінні дороги на обочинах. Адже по зруйнованому асфальту та ямах в дорожньому покритті їхати було небезпечно і для автомобіля, і для себе. Така ситуація тривала роками, якщо не десятиліттями. У цьому році вона кардинально змінилася. Я не буду заявляти, що в нас всі дороги у відмінному чи навіть хорошому стані, але Кобеляцький район уперше за багато років став проїзним.

За словами Таміли Шевченко, до кінця 2016 року буде відремонтована вщерть зруйнована ділянка дороги від Сухинівки до Нехворощі. Зараз саме вона залишається найбільш проблемною. Також ремонтуватимуть дороги на території Василівської, Григоро-Бригадирівської та Комендантівської сільських рад. Депутати районної ради на останній за ліком сесії додатково виділили ще 150 тисяч гривень на поточний ремонт дороги Кобеляки-Просяниківка, що на території Лебединської сільської ради.

Ремонти доріг проводяться в основному шляхом співфінансування, коли гроші виділяють із обласного, районного та місцевих бюджетів. Відзначила Таміла Шевченко і аграріїв Кобеляцького району. За її словами, такою плідною співпрацею між владою і агровиробниками у питанні ремонту доріг може похвалитися далеко не кожен район в області. Голова РДА сподівається, що набрані темпи з відновлення автодоріг не зменшаться і у наступному 2017 році.


Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2016, 12:40 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації