Вхід | Реєстрація

Депутати дозволили продати Марго

Депутати дозволили продати Марго

Тепер лоша з кінноспортивної школи може переїхати в Жуківську ЗОШ. Його висловив бажання придбати Микола Жук.

20 жовтня відбулась десята сесія Кобеляцької районної ради, на якій депутати розглянули 29 питань порядку денного.

Спершу районні обранці заслухали керівника Кобеляцької місцевої прокуратури Ларису Кобу, яка розповіла про результати діяльності прокуратури за 9 місяців цього року. Вона акцентувала увагу присутніх на тому, що на території підвічомчих їй районів суттєвого зросла злочинність.

— Не вдалось уникнути розбоїв, крадіжок, зґвалтувань і шахрайств, — говорить прокурор. — Цьому сприяє загальна ситуація в країні та соціально-економічний стан. За звітний період працівники прокуратури направили 150 кримінальних проваджень до суду.

Річний звіт директора РЛП «Нижньоворсклянський» про роботу парку депутати затвердили без розгляду.

Далі військовий комісар Сергій Каплатий розповів основні аспекти програми «Територіальної оборони» на 2016–17 роки. Із його слів, зараз у Кобеляцькому районі сформовані три загони оборони і рота охорони. Загальна кількість — 840 чоловік. Це люди, які обмежено придатні для служби в мирний час.

— Для того, щоб якісно проводити навчально-польові збори, нам необхідні матеріальні засоби, — каже військовий комісар. — Це 4 комплекти переносних радіостанцій по 5 тисяч гривень кожна, п’ять 20-місних палаток по 20 тисяч, ліжка, лопати великі й малі.
Начальник відділу освіти поінформувала про районний конкурс на кращий проект опорної школи:

— Відповідно до розпоряджень Кабміну, у ньому можуть взяти участь НВК №1, ЗОШ №2, Бутенківська та Білицька ЗОШ №1, оскільки в них навчаються більше 200 дітей. До 30 листопада вони мають подати відповідні матеріали. Комісія, котру затвердить голова райради, має вивчити документи. Потім у область подається модель створення опорної школи. Праналізувавши ситуацію, вважаю, що найбільші перспективи зараз має Бутенківська школа.

Після цього депутати без розгляду прийняли поспіль шість районних програм, затвердили звіт про виконання бюджету за 9 місяців та внесли зміни до його показників.

Андрій Дацко, начальник фінвідділу РДА, озвучив, що більше 3 мільйонів гривень районна рада направила на оплату харчування учнів початкових класів, придбання паливно-мастильних матеріалів для шкільних автобусів, медикаментів, апарату УЗД, реконструкцію будівлі терцентру та фінансування районних програм. Крім того, залишки дотації з обласного бюджету (144,5 тисячі гривень) спрямують на природоохоронні заходи, водопостачання, водовідведення і заходи з енергозбереження.

Про надходження й використання благодійних внесків, спонсорської й гуманітарної допомоги розповіли головний лікар ЦРЛ Володимир Казирод і головний лікар Центру ПМСД Любов Коломієць. 62 тисячі 319 гривень благодійних коштів районна лікарня використала на оплату пільгових пенсій, послуг ПАТ «Полтавагаз», придбання пристрою для сканування, лінолеуму для кабінетів та дивану в операційний блок. Центр ПМСД витратив 15 тисяч, що надійшли від керівництва Комсомольського ГЗК, на придбання запчастин та пального для автомобіля, який орендує ПМСД у комбінату.

Районні обранці затвердили статут Дрижиногреблянської ЗОШ І-го ступеня, зміни до статуту КЗ «Центр ПМСД», статутів дошкільних навчальних закладів, передавальні акти Перегонівської та Солошинської ЗОШ. Також направили подання до Полтавської облради про перейменування Кіровської сільради на Лебединську.

Найактивніше депутати обговорювали питання надання дозволу відділу освіти на відчуження майна шляхом його продажу. У кінноспортивній школі, яка підпорядковується освіті, живуть поні Малинка, Губернатор і Марго. Маленьке лоша Марго виявив бажання придбати Микола Жук і передати в Жуківську ЗОШ. Районні обранці довго дискутували, що робити з твариною, але все ж надали дозвіл на продаж.

Наостанок депутати затвердили технічну документацію з грошової оцінки земельної ділянки площею 46,9 гектара, наданої в оренду Любові Хомі для ведення фермерського господарства за межами населених пунктів на території Красненської сільради. Присвоїли звання «Почесний громадянин Кобеляцького району» Анатолію Колеснику. Затвердили розпорядження голови районної ради «Про надання дозволу на встановлення меморіальної дошки на фасаді приміщення Білицької ЗОШ №2 Данилу Кусайку».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 жовтня 2016, 10:22 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації