Вхід | Реєстрація

Мисливці без полювання не залишаться

Мисливці без полювання не залишаться

Мисливці із Нових Санжар скаржаться на відсутність угідь для полювання на хутряного звіра. Голова районної ради УТМР Віктор Бабич запевняє: полювати новосанжарці зможуть на території інших колективів району.

Нагадаємо читачам, що кілька років тому угіддя на території району поділили між кількома товариствами: «Кречетом», «УТМР» та «Держлісгоспом». Частина мисливців перейшли полювати в угіддя держлісгоспу, частина залишилася в УТМР. Утім, деякі любителі полювання залишилися нібито у підвішеному стані. Наприклад, мешканці Нових Санжар — члени УТМР. Угіддя навколо селища належать держлісгоспу, тому, щоб пополювати, «утеемерівцям» із селища доводиться їхати на територію інших сільських рад. Де, власне, і своїх мисливців вистачає.

Цього року сезон полювання на хутряного звіра починається 5‑го листопада. До його початку у Нових Санжарах зібралися мисливці з селища, аби з’ясувати, де ж вони будуть полювати цього року.

— Вийшло, що ми лишилися ні з чим! Кожен колектив полює у своїй сільській раді, а у нас немає власних угідь. І куди йти на полювання — не зрозуміло! І це ж не кілька чоловік. У Санжарах сорок мисливців! — обурено розповідає про результати тієї зустрічі мисливець із Нових Санжар Анатолій Дмитренко.

Аби розібратися, куди ж таки їхати на полювання новосанжарським мисливцям, ми вирушили до Новосанжарського підприємства УТМР і поспілкувалися із його керівником Віктором Бабичем. Він запевнив: ніяких проблем із полюванням для новосанжарців немає.

— Ви чули, я щойно говорив по телефону з маячанами? Вони візьмуть до себе кілька чоловік. І так — кожен із дев’яти колективів. Закріпимо за ними новосанжарських мисливців, і з ними вони ходитимуть і на кабана, і на косулю!

Віктор Бабич перевіряє папери і уточнює, що у Нових Санжарах — не сорок, а сімнадцять мисливців, які є членами УТМР і платять членські внески. Розмір внеску — 180 гривень на рік. Усього у районному УТМР — 220 членів. Сезонна картка на пернату дичину у новосанжарському товаристві коштує 300 гривень, на хутряного звіра — 350 гривень. Ліцензія на косулю обходиться колективу у 1200 гривень, на кабана — у 2500 грн.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 листопада 2016, 09:08 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Седой / 8 листопада 2016, 15:48
куди ж таки їхати на полювання новосанжарським мисливцям?
А на майдан не пробовали? :))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації