Вхід | Реєстрація

Сосни, берези, липи?

Сосни, берези, липи?

У селі Бутенки навколо одного із тамтешніх кладовищ випиляли кілька десятків дерев. Цей факт викликав невдоволення у частини місцевих мешканців. Натомість представники місцевої влади стверджують, що видалили виключно старі дерева. І обіцяють посадити таку ж кількість молодих саджанців.

Про те, що у Бутенках випилюють посадку, розташовану прямо посеред села, нам повідомили місцеві жителі. Люди, які телефонували, висловили невдоволення із приводу таких дій місцевої влади. Розповідали, що пиляють і дерева цінних порід. Таких, як дуб.
У вівторок, коли ми приїхали в село, роботи з випилювання дерев навколо кладовища, розташованого у мікрорайоні Стрюки, уже закінчилися. Кілька чоловіків якраз збирали гілки, що залишилися лежати на землі. Чоловіки пояснили:

— Стовбури і більш товсті гілки забрав підприємець, який пиляв. Ми збираємо те, що залишилося. На дрова у пічку ці гілки теж згодяться.

Також вони розповіли, що дерева були спиляні і на території самого сільського цвинтаря. Старший із чоловіків пояснив:

— Деякі дійсно потрібно було пиляти. Багато дерев старих. Вони падали. Бувало, що й могили пошкоджували. Чи є дозволи у сільради? Ну, звиняйте, того ми не знаємо. То вже не наше діло.

На запитання, чи випилювали біля цвинтаря дуби, той же чоловік сказав:

— Не знаю, може серед осик і був якийсь дубок. А посадка дубова, он же вона, ціла стоїть. Хоча, може, і її пізніше спиляють.

Дійсно, при візуальному огляді було видно, що роботи з масового випилювання дерев припинили якраз там, де починалося насадження дубів.

Сільський голова Микола Скрильник у телефонній розмові запевнив, що є відповідне рішення виконкому про видалення дерев навколо цвинтаря, як таких, що досягли вікової стиглості і можуть загрожувати життю людей та спорудам на кладовищі. Щодо земельної ділянки, що звільнилася після вирубки, то Скрильник пояснив:

— Існує два варіанти. Одні люди пропонують використати звільнену від аварійних дерев територію як місце для майбутніх захоронень. Інші пропонують посадити нові дерева. Особисто я — прихильник другої пропозиції. Тим більше, що підприємець, який пиляв дерева, хоч сьогодні готовий безкоштовно привезти молоді саджанці. Він пропонує хвойні породи або берези. А мені більше до душі липи. Та в будь-якому разі дерев буде посаджено не менше, аніж спиляли.

Керівник Бутенківського комунгоспу Ігор Мостовий повідомив, що було спиляно 78 дерев.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 листопада 2016, 09:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації