Вхід | Реєстрація

Або нам вода, або вам каналізація

Керівник обласного комунального підприємства «Полтававодоканал» звернувся до голови облради з пропозицією приєднати кобеляцький «Водоканал».

У Кобеляках послуги з водопостачання та водовідведення надають два комунальні підприємства. Одне знаходиться в Кобеляках, інше — в Полтаві. Водовідведення завжди було прерогативою обласного підприємства. А от водопостачанням займалися спільно полтавський і кобеляцький «водоканали». Так було до 1999 року. Тоді міська рада забрала цю послугу під свою юрисдикцію.

У вересні цього року голові обласної ради Олександру Біленькому надійшов лист від виконуючого обов’язки гендиректора «Полтававодоканалу» Олександра Єгорова. У ньому говорилось, що в Кобеляках підприємство з водопостачання не здійснює періодичну повірку лічильників води. Також «Водоканал» не опломбував прилади обліку, які встановленні в помешканнях користувачів. На думку Єгорова, це призводить до втрати доходів полтавським підприємством. Цитата: «У основному, через вказані причини Кобеляцька каналізаційна дільниця «Полтававодоканалу» працює неефективно. За 2015 рік нею отримано 6 мільйонів гривень збитків, за перше півріччя 2016‑го — 2,9».

Далі він пояснює, що у населених пунктах, де їх підрозділи надають послуги і з водопостачання, і з водовідведення, повірка і пломбування проводяться своєчасно. Такі господарства хоч і несуть збитки, але значно менші. Тому Олександр Єгоров вважає необхідним об’єднання двох господарств «шляхом передачі майна Кобеляцького «Водоканалу» до комунальної власності громад сіл, селищ і міст Полтавської області». Якщо ж Кобеляцька громада з цим не погодиться, то передати водовідведення їй у підпорядкування.

Те ж саме Єгоров пропонує зробити в Нових Санжарах та Котельві. У листі він прохає голову облради винести це питання на розгляд сесії. До листа комунальник додає інформацію про показники діяльності Кобеляцької каналізаційної дільниці за 2015‑й та першу половину 2016 років.

Як розповів Анатолій Шкарбан, помічник нардепа Олега Кулініча, котрий і надав редакції ці папери, лист Єгорова був розглянутий на бюджетній комісії обласної ради. Члени комісії вирішили надіслати звернення до органів місцевого самоврядування, щоб ті визначились, чи передавати водопостачання, чи забрати собі й водовідведення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2016, 00:31 | Кобеляки | Суспільство


1. василь овсієнко / 18 листопада 2016, 17:06
А можливо і без води і без каналізації .Такі приклади є.Пам’ятаєте , який потужний автопарк САТП був , і що з нього лишилось.Не уявляю , як можна нести збитки , не затрачаючись на утримання мережі в належному стані. Біля мого житла проходить мережа , яка йде від вул. Полтавська.Проміжні колодязі тут позасипані землею , літом , колипроблять прокачку , стоїть сморід.Про те , що не повірені лічильники наносять збитки Полтававодоканалу , це просто фантазії керівника.Ніхто і ніколи не відправляв у каналізацію 100% ОТРИМАНОЇ ВОДИ , А ПЛАТИМО Ж МИ за 100%.Станцій перекачки в Кобеляках наскільки я знаю дві , а остальне іде самопливом , електроенергія витрачається не на ввесь об’єм і т.д.
2. Адекватник / 18 листопада 2016, 19:06
Якби ця ситуація вималювалася при "злочинній" владі, то можна було б звернутися до Антимонопольного комітету, тоді він ще працював, і нехай би порахували йому збитки. Думаю все б відразу стало на свої місця. Зараз же, після вчинення свідомими революції огидності, звертатися буть куди не має ніякого сенсу. Держава котиться в прірву. Нова влада, це не ті, хто шапки крав, це вже справжні профессійні кровопивці. СУГС! Шалом!
3. василь овсієнко / 18 листопада 2016, 21:35
Невже Кобелячани такі байдужі до себе і свого міста , Що навіть коментар не бажають написати , не говорячи про те , щоб вийти і захистити майно громади , адже чиновники можуть з легкістю за мзду віддати це майно.
4. Адекватник / 19 листопада 2016, 08:35
4.василь овсієнко
« адже чиновники можуть з легкістю за мзду віддати це майно.»

Вони і без мзди віддадуть, тільки не чиновники, а депутати. От будемо спостерігати їх реакцію. Хоча б один, хоча б напише, хоча б в Ехо свою точку зору на цю проблему. А буде так, як Сан Санич скаже. На нього вся надія, якщо вирішить захищати майно, то і депутати будуть за. А щодо кудись вийти, так ніхто нікуди не вийде. Це ж не майдан, тут немає бабла і ілюзорних "цінностей", тут конкретика.
5. саша ставицький / 20 листопада 2016, 11:32
Кобелячани вирішують світові проблеми , а на те , що дома твориться , наплювать.Все в українському стилі - кожний укераїнець- гетьман і самий наймудріший , тому до такого і домудрилися.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації