Вхід | Реєстрація

Цьогорічний конкурс проектів місцевих громад зібрав найбільшу кількість учасників

 Цьогорічний конкурс проектів місцевих громад зібрав найбільшу кількість учасників

У Полтавській області провели обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад. Серед них - впровадження енергозберігаючих та енергоефективних технологій на об'єктах соціальної сфери, поліпшення інфраструктури населених пунктів, охорона навколишнього природного середовища та розвиток спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів.

— Цього року у конкурсі взяло участь найбільше учасників - маємо 81 проект. Бюджет конкурсу цього року — 4 мільйони гривень. Хоча заявок подано на 21 мільйон. Тож, обиратимемо найефективніші, — зазначив голова обласної ради Олександр Біленький.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь 12 лише проектів районних громад. Серед них — досить цікаві програми. Так, у Кобеляцькому районі хочуть створити універсальний екологічний центр з можливостями туристичного осередку.

— У нас є регіональний ландшафтний парк "Нижньоворсклянський". І є республіканська програма безперервної екологічної освіти. От ми і хочемо зробити такий екологічний центр, щоб через нього поширювати усі види екологічного просвітництва серед студентів, школярів. У планах також придбати для центру спорядження для водного туризму. І навіть, у подальшій перспективі, створити кінний маршрут, - розповідає голова Кобеляцької районної ради Володимир Кішінський.

Реалізація таких проектів - це ефективний спосіб для поліпшення соціально-економічного становища передусім сільських територій. "Один із головних акцентів цьогорічного конкурсу є підтримка саме міжмуніципальної співпраці, коли громади, шляхом спільного фінансування зможуть реалізувати свої плани", — говорить голова конкурсної комісії, голова обласної ради Олександр Біленький.

— Конкурс громад — це реальний шанс селам, селищам, районам отримати кошти на співфінансування з обласного бюджету. Це наша допомога у спільній справі розбудови територій. Головне, щоб це був конкурс розвитку. Одна справа повісити лампочку на стовпі, а інша справа - зробити так, щоб ця лампочка була енергоефективна і заощаджувала місцевий бюджет, — говорить Олександр Біленький.

Відповідно до Положення про обласний конкурс переможців визначила Рада конкурсу, до якої увійшли депутати обласної ради, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Отож, за результатами конкурсу, перемогу здобули 50 проектів. Вони отримають кошти з обласного бюджету для реалізації своїх ідей на місцях.

"Наступного ж року реалізувати свої ініціативи матимуть змогу більше громад. Члени конкурсної ради, за моєю пропозицією, будуть звертатись до обласної ради з проханням збільшити бюджет конкурсу на 10 мільйонів гривень", — повідомив голова обласної ради Олександр Біленький.


Автор: Ігор Середа, прес-служба Полтавської облради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 листопада 2016, 17:54 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації