Вхід | Реєстрація

19 видів нової продукції розробили харчові підприємства Полтавщини

19 видів нової продукції розробили харчові підприємства Полтавщини

16 листопада на базі ДП «Полтавастандартметрологія» відбулося засідання обласної дегустаційної комісії. Його метою було поставлення на виробництво нових видів продукції. Цього разу 6 підприємств області розробили 19 нових рецептур, які й представили на суд компетентних дегустаторів.

Зокрема, серед новинок 9 видів хліба. Так, ТОВ «Агропромисловий комплекс «Докучаєвські чорноземи» представило незвичайний хліб «Картопляно-зерновий». До його складу входить картопляне пюре, зернятка льону, соняшника та вівсяні пластівці.Хлібом «Пікантний» збагатило свій асортимент ТДВ «Миргородський хлібозавод».

Три рецептури основного продукта харчування має в своєму арсеналі ФОП «Ляшко», це білий пухкий хліб «Корона», хліб селянський житній та «Житньо-пшеничний з корзинки». Останній підходить у корзинках з рогози, тому й має відповідну назву.

ТОВ «Полтавахліб-3» представило на суд компетентних дегустаторів відразу 4-х нових види випічки, а саме: хліб «Провінційний», «Солодовий», «Сонячний столовий» та батон «Вересневий». Останні два види продукції розроблено на прохання супермаркету «АТБ» з метою задовольнити споживачів з різною, в тому числі й вкрай низькою купівельною спроможністю.

ТОВ «Лубенський молочний завод» планує запустити виробництво 5-ти нових видів йогуртів з різноманітними комбінованими наповнювачами. Споживачів хочуть здивувати незвичайним поєднанням смаків: «Яблуко-обліпиха-груша-злаки», «Полуниця-ківі-ревінь», «Печене яблуко-кориця», «Мак-марципан» та «Ананас-кокос».

Вперше взяло участь у роботі дегустаційної комісії ТОВ «Еверест Х», яке спеціалізується на виробництві пива. Продавати його планують винятково у закладах харчування під торгівельною маркою «Фамильное». Загалом пивовари представили 5 видів продукції, в числі якої було, як світле, так і темне та червоне пиво. Усе воно «живе», не фільтроване, виготовлене за австрійською рецептурою. В Австрії придбане і обладнання підприємства. Різних відтінків кольору та смаку хмільного напою виробникові вдалося досягти за рахунок відмінностей в обсмажуванні та карамелізації ячмінного та пшеничного зерна. До складу обласної дегустаційної комісії увійшли представники державного підприємства «Полтавастандартметрологія», державної санітарно-епідеміологічної служби та обласної асоціації «Полтавахліб». Очолила роботу комісії генеральний директор ДП «Полтавастандартметрологія» Алла Миронова.

Виробникам деяких з представлених «новинок» доведеться доопрацювати технічну документацію та внести зміни до інформації на споживчому маркуванні, аби вона повністю відповідала вимогам нормативних документів. Проте, комісія одностайно дійшла згоди, що кожен з представлених видів продукції, гідний того, аби отримати дозвіл на поставлення на виробництво. Тож вже найближчим часом полтавці та жителі області зможуть поласувати смачними «новинками» та оцінити майстерність місцевих виробників.

 


Автор: Жанна Кущенко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2016, 18:33 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації