Вхід | Реєстрація

Остання сесія селищної ради діючого скликання

Остання сесія селищної ради діючого скликання

14 грудня відбулася 17-а чергова сесія Царичанської селищної ради 7‑го скликання. На сесії були присутні 15 депутатів. Вів сесію Геннадій Сумський, секретарем обрали депутата селищної ради від 9‑го виборчого округу Марину Журавель.

На порядку денному було три питання, але було внесене ще і позачергове. На засідання сесії прийшли учасники АТО разом з представником землевпорядної організації ТОВ «Терразем» для погодження меж земельних ділянок. Хлопці приїхали з Дніпропетровська, Тернівки. Як вони пояснили, у обласному управлінні Держземагенства їм виділили землі, розташовані за межами села Дубове Царичанської громади і направили погодити документи у селищній раді. Учасники АТО мають намір отримані земельні ділянки здати в оренду. Між присутніми відбулася дискусія.

Геннадій Сумський пояснив, що землями за межами населеного пункту селищна рада не розпоряджається. Ні власником, ні користувачем селищна рада не є, оскільки землі, які знаходяться за межами, знаходяться у державній власності. До того ж, для учасників АТО стало несподіванкою, що на цих землях знаходиться громадський пастівник, який не можна розорювати.

Зокрема, виступив депутат селищної ради з Дубового Петро Сергієнко: — Люди добрі! 30 гектарів земель, які були найкращі, вже були зарезервовані для учасників бойових дій. Але вам наділили інші, непридатні для розорювання землі — громадський пастівник. На тому місці солончаки, піски, земля придатна тільки для випасання корів. У селян це єдине місце, за рахунок якого можна годувати худобу. Давайте поїдемо, подивитеся, яку землю вам пропонують. До бесіди долучилися й інші присутні, які вважають, що селян і атовців зіштовхують лобами, обдурюють та використовують у своїх нечесних оборудках.

Підсумував розмову Геннадій Сумський:

— Ще раз наголошую: згідно  закону, ми не повинні погоджувати межі земельних ділянок, які не є власністю громади. Більше того, у травні цього року селищна рада зверталася до обласного управління Держземагентства, а на початку жовтня — до голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка, щоб зарезервувати громадський пастівник для мешканців села Дубове. Якщо вам необхідна офіційна відмова, подайте письмову заяву. Мешканці сіл та учасники АТО стають заручниками ситуації, а обласне управління Держземагентства штучно створює між ними ворожнечу.

Присутні атовці з розумінням поставилися до позиції голови і депутатів.

Далі депутати перерозподілили та узгодили бюджетні кошти на грудень 2016 року.

Також, на сесії були присутні представники КП ВОЖКГ — головний бухгалтер та економіст, які попрохали у депутатів селищної ради виділити фінансову допомогу підприємству у сумі 130 тисяч гривень на зарплату. У самого ВОЖКГ коштів не вистачає у зв’язку з затвердженням тарифу для мешканців Царичанки на водопостачання та водовідведення у меншому розмірі, ніж той, що є економічно обґрунтованим. Таку ж заяву вони подали і до Царичанської районної ради, яка і затверджувала тариф.
Присутні депутати розділились у думках. Одні були згідні допомогти, інші — вагалися. Зрештою питання вирішилося позитивно. До представників комунгоспу звернувся депутат Олег Чорнобривець з пропозицією надавати звіт про гроші, які їм виділяє селищна рада.

Також, важливим питанням було затвердження та підписання меморандуму про стратегію розвитку між приєднаними сільськими радами та Царичанською селищною радою в рамках добровільного об’єднання. Селищна рада взяла на себе зобов’язання розвивати охорону здоров’я і освіту в селах, утримувати об’єкти інфраструктури (дороги, освітлення), зробити зручним надання послуг для населення. Наприкінці сесії Геннадій Сумський подякував діючим депутатам селищної ради за співпрацю, а тим, хто балотується — успіхів у виборчих перегонах.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 грудня 2016, 15:46 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації