Вхід | Реєстрація

Досягнення кобеляцьких туристів у обласних змаганнях

Досягнення кобеляцьких туристів у обласних змаганнях

Підведено підсумки 20-ї обласної туристської Спартакіади учнівської та студентської молоді Полтавщини. Протягом 2016 року юні туристи Полтавської області змагалися на дистанціях  різної складності з пішохідного, велосипедного, водного туризму та видах спортивного орієнтування. Загалом проведено 12 змагань. До заліку спартакіади увійшли:  Чемпіонат області зі спортивного орієнтування, обласний етап Всеукраїнських змагань з спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді, відкритий Чемпіонат міста Лубен з пішохідного туризму в приміщенні, відкритий Чемпіонат міста Полтави з велосипедного та пішохідного туризму на Кубок міського Голови, відкриті Чемпіонати Кобеляцького району з велосипедного та водного туризму, відкритий Кубок Миргородської міської станції юних туристів з пішохідного туризму «Кубок пам’яті Давида Гурамішвілі», відкриті змагання Карлівської ЗОШ №3 з пішохідного туризму в приміщенні «Золотий карабін».  Всього у  змаганнях Спартакіади  взяло участь більше 400 учасників. Призові місця виборювали 19 команд з різних територій області.

Дуже приємно констатувати  успішний виступ юних кобеляцьких туристів в минулорічній спартакіаді. Найкращі результати показала команда району середньої вікової групи (не старші 2002 року народження). В особистому заліку серед дівчат перше місце завоювала Талдикіна Наталія. У десятку найспритніших туристок області увійшла також Талдикіна Тетяна, посівши п’яте місце. Серед хлопців цієї вікової групи одразу двоє кобеляччан  вибороли призові місця: Стрюк Максим –друге місце, Шаровський Дмитро – третє. У десятці найкращих ще один наш земляк – Плескун Олександр (восьме місце).  Що стосується командного заліку, то в середній віковій групі команда Кобеляцького району виборола почесне друге місце. У старшій віковій групі (не старші 1996 року народження)   у особистому заліку серед хлопців золоту медаль переможця упевнено завоював Кусайко Богдан, цим самим  підтвердивши, що на сьогодні він є найсильнішим спортсменом-туристом серед учнівської молоді області. Богдан з великим відривом у 37 очок  випередив,  зайнявшого друге місце, свого земляка Федя Володимира. У командному заліку старша група посіла шосте місце. Всі названі переможці та призери будуть нагороджені медалями та грамотами обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. Команда  буде нагороджена кубком та грамотою Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації.

Варто відзначити, що всі названі школярі є учнями одного навчального закладу - Бутенківської  зош І-ІІІ ступенів. А їх тренером є керівник гуртків районної станції юних туристів Кордіяк Ігор Костянтинович, якого   за ефективну підготовку вихованців для участі у обласних та всеукраїнських змаганнях зі спортивного туризму нагороджено грамотою Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації.

Вже на початку лютого стартують змагання цьогорічної  21-ї туристської Спартакіади. Тож побажаємо юним туристам  успішних виступів та чергових перемог.


Автор: Відділ освіти Кобеляцької районної державної адміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 січня 2017, 18:44 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації