Вхід | Реєстрація

Гріються питущі й безхатченки

З моменту настання зимових холодів розпочали свою роботу пункти обігріву.

У Царичанці є три пункти, де можна відігрітися в теплому приміщенні, випити гарячого чаю з печивом. Вони розташовані в районній лікарні, будівлі відділу соціального захисту населення і поліції. Найбільш популярний пункт обігріву — у райлікарні. Знаходиться він у приймальному відділенні на першому поверсі.

За інформацією працівників приймального відділення, станом на 17 січня до пункту звернулося 14 чоловік. Переважно — питущі громадяни або ж безхатченки. Хоча, за рекомендаціями медиків, при сильному морозі треба утримуватися від паління і вживання спиртних напоїв. У пункті обігріву лікарні можна зігрітися чаєм і отримати місце для ночівлі. Печиво до чаю, як не прикро, працівники приймального відділення купують за свій кошт, бо на це грошей ніхто не виділяє. Часто медики і підгодовують тих, хто звернувся до пункту. Також у хірургічному та інфекційному відділеннях лікарні є кілька палат для хворих, які в непогоду обморозили кінцівки чи обличчя і потребують медичного втручання. Такі пацієнти забезпечуються триразовим харчуванням та тимчасовим проживанням у відділеннях.

Живуть у інфекційному відділенні лікарні 2 безхатченки. Один з них, Володимир з Ляшківки, знаходиться у лікарні понад три роки. Хоча у нього, за неофіційними даними, є і хата, і рідня. Але, схоже, у Ляшківській громаді односельцям байдуже до ситуації, яка склалася. Адміністрація лікарні дуже сподівається на тих, хто може повпливати, допомогти розібратися у складній життєвій ситуації ляшківського безхатченка.

Інший безхатченко, що знаходиться на утриманні інфекційного відділення, проживає у Рудці. Він знаходиться в лікарні всю зиму, а навесні повертається до села.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 січня 2017, 09:03 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації