Вхід | Реєстрація

У Кобеляки привезли 283 прапори

У Кобеляки привезли 283 прапори

У четвер 19 січня в райцентрі відбулося незвичайне дійство. Кілька людей розвісили алеями парку Перемоги величезну кількість прапорів.

Редакції про захід розповіли міські волонтери, котрі організовують перевезення гуманітарних вантажів на Донбас для земляків, які беруть участь у бойових діях. Розповідає Тетяна Вільхова:

— До нас звернулася відома всій Україні волонтерка, учасниця Майдану Катерина Валевська. Вона вже багато років їздить країною, збирає різні прапори. І скрізь, де буває, влаштовує такі акції заради миру. Ми пішли у Кобеляцьку міську раду. Там нам не лише дали дозвіл, а й подарували прапор міста. Він тепер теж буде подорожувати Україною.

Тетяна Вільхова також розповіла, що вони допомогли колезі-волонтерці поселитися у місцевому готелі, нагодували і разом розвісили прапори в парку Перемоги.

Сама Катерина Валевська говорить, що її акція називається «Велика хода Україною», а розпочалася вона ще 14 вересня 2014 року. Спочатку волонтерка планувала зібрати 100 прапорів. Але зараз кількість знамен у своєрідній колекції Катерини становить майже три сотні. Кобеляцький прапор став 283‑ім. А вже після цього Валевська побувала ще у Кременчуці, Миргороді, Хоролі, Горішніх Плавнях і Лубнах. Загальна довжина полотнищ становить 450 метрів. Серед прапорів не лише ті, які дарують представники органів місцевого самоврядування. Свої знамена надали і військовослужбовці різних підрозділів ВСУ та добровольчих батальйонів.

Яким чином подібна акція може зупинити бойові дії на сході, волонтери чітко пояснити не змогли. Щоправда, Валевська говорила про перемогу над агресорами. Але це знову ж війна?

Дивіться відео з місця події, а також фотозвіт


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2017, 14:28 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації