Вхід | Реєстрація

У Канавах спалили трактори й вантажівку

У Канавах спалили трактори й вантажівку

У ніч на 26 березня зловмисники проникли на територію агрофірми «Оріль» та підпалили сільськогосподарську техніку й автомобіль.

У результаті пожежі повністю знищено трактори КИЙ і ЮМЗ. Також вогнем пошкоджені трактор «Білорус» та вантажний автомобіль САЗ. Загальна сума збитків склала 1 мільйон гривень.

Про цю надзвичайну подію чергову частину Кобеляцького відділу поліції повідомили о 3‑ій годині ночі. Правоохоронці порушили кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна). За подібні дії чинне законодавство передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Заступник начальника відділу поліції Юрій Стеценко так прокоментував цю подію:

— Злочинці діяли дуже зухвало. Техніку вони підпалювали, попередньо обливши її дизельним паливом. Можливо, на це в них пішло кілька годин. Та більше вражає безпечність керівництва агрофірми. Не дивлячись на те, що тракторна бригада знаходиться на окраїні населеного пункту, територія не освітлюється, належним чином не обгороджена, відсутні сигналізація і камери відеоспостереження. Територія не охороняється собаками. Сторож з’явився лише тоді, коли вже вся техніка горіла. Напевно, замість того, щоб виконувати свої прямі обов’язки, він спав.

Юрій Гребенюк, головний пожежний району, пояснив, що участі у гасінні пожежі вони не брали. Про саму подію, яка сталася в Канавах, їх зранку проінформували поліцейські. Рятувальники також погоджуються з імовірною версією про умисний підпал.

— Вкотре нагадую керівництву й відповідальним працівникам підприємств, що будівлі, гаражі та ангари мають бути обладнані первинними засобами пожежогасіння, — говорить Гребенюк. — Нехтування елементарних протипожежних правил призводить до непоправних наслідків. Прикладом цього стала пожежа на території агрофірми «Оріль». Можливо, техніка постраждала б знано менше, якби на підприємстві були всі необхідні засоби пожежогасіння.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 квітня 2017, 10:30 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації