Вхід | Реєстрація

Преображенський ФАП візьме участь у конкурсі

Преображенський ФАП візьме участь у конкурсі

19 квітня відбулася 22-а чергова сесія Царичанської селищної ради УІІ скликання. На зібранні було 14 депутатів. Порядок денний передбачав розгляд 12 питань. Обов’язки секретаря сесії виконувала депутат від виборчого округу № 5 Євгенія Велегура.

Спочатку присутні розглянули питання, які стосувалися змін і уточнень до рішень селищної ради про бюджет на 2017 рік. Затвердили  зміни до селищних цільових програм.

До програми соціально-економічного та культурного розвитку додали (за зверненням директорів шкіл, ФАПів) субвенцію районному бюджету на виготовлення землевпорядної документації (80 тисяч гривень); субвенцію до районного бюджету на придбання велосипедів для соціальних працівників, які обслуговують Юр’ївку, Комарівку, Бабайківку, Березівку, Прядівку (15 тисяч гривень) та кошти у сумі 13 тисяч на виготовлення проектно-кошторисної документації та проходження експертизи «Реконструкція вентиляційної системи їдальні Царичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів». Загальний обсяг фінансування програми передбачає 3042500 гривень.

До програми реформування і розвитку житлово‑комунального господарства Царичанської селищної ради на 2017–2020 роки внесли деякі зміни. На придбання електротоварів для вуличного освітлення (30 тисяч), роботи із благоустрою (30 тисяч), придбання багаторічних насаджень (70 тисяч) та комплекту парканів для кладовища у Царичанці по вулиці Приорільській (80 тисяч) та інше. У ході сесії Геннадій Сумський повідомив, що з обласного бюджету надають субвенцію на капітальний ремонт доріг у Бабайківці по вулицях Передовій, Прибережній, Театральній на умовах співфінансування (у розмірі 10 відсотків). На це пропонується сума 800 тисяч гривень. На фінансування програми реформування і розвитку ЖКГ передбачається направити 4382271 гривень.

Ще одна цільова програма, якій приділили увагу депутати, була програма розвитку фізичної культури і спорту. Директор ФСК «Колос» Микола Псарьов повідомив, що культурно-спортивна робота у цьому році на теренах громади планується широка. І тому, потребує значних коштів. Будуть проведені турнір з волейболу серед дівчат на кубок «Пам’яті Чорнобиля», і парковий турнір (Прядівка), змагання з міні-футболу (Бабайківка), з футболу до Дня Незалежності і Дня захисту дітей (Царичанка), баскетбольний турнір пам’яті чемпіонки світу Феодори Орел-Кочергіної (Юр’ївка), змагання з гирьового спорту пам’яті Героя Радянського Союзу Михайла Вороного (Михайлівка), а також масштабні заходи у рамках святкування Дня Молоді, Дня захисту дітей «Відблиски дитячих мрій» та інші. Депутати проголосували за фінансову підтримку спортивним заходам (30 тисяч гривень) і затвердили загальний обсяг фінансування Програми у розмірі 257333 гривень. Крім того, на сесії виділили матеріальне заохочення у розмірі 10 тисяч гривень спортсмену-гирьовику Михайлу Ляху з Михайлівки. Хлопець готується взяти участь у чемпіонаті Європи з гирьового спорту.

Депутати затвердили зміни до програми «Питна вода»: виділили на виготовлення робочих проектів та проходження експертизи з Реконструкції системи водопостачання східної частини села Бабайківка (59,040 тисяч) і західної (78,630 тисяч гривень).

У ході сесії народні обранці вирішили затвердити експертні звіти щодо розгляду кошторисної частини проектної документації по робочих проектах з капітального ремонту покрівлі та прибудинкової території житлових будинків у Царичанці на кварталі Слави,2 (загальна кошторисна вартість — 668615 гривень), по вулиці Царичанській,46 (загальна кошторисна вартість 731350 гривень) і Царичанській,48 (загальна кошторисна вартість будівництва у поточних цінах 731350 гривень). А також — експертні звіти по робочих проектах з реконструкції вуличного освітлення вулиці Вороного села Михайлівка (328691 гривень) та вулиці Панікахи села Гнатівка (208000 гривень). Крім того, депутати надали дозвіл на придбання водонапірної башти системи Рожновського у Бабайківці і згоду на прийняття у комунальну власність Царичанської територіальної громади стадіону «Діброва».

Затим голова громади Геннадій Сумський прокоментував зміст 7‑го питання черги денної, за яким депутати мали обрати і погодити проект «Капітальний ремонт будівлі та облаштування прибудинкової території фельдшерсько-акушерського пункту Царичанської селищної ради по вулиці Центральній, 34 в Преображенці» для участі в обласному конкурсі. Геннадій Вікторович пояснив, що цей проект спрямований на капітальний ремонт усього приміщення (ремонт покрівлі, водопостачання, підлоги, каналізації). Ця медична установа має можливість виграти грант і успішно функціонувати. Умови конкурсу — співфінансування. Допомогти у співфінансуванні згодилась і місцева громадська організація. Зручне розташування ФАПу теж має свої вигоди і тому у нього є всі шанси отримати грант.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 травня 2017, 11:07 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації