Вхід | Реєстрація

Діти гратимуть у «Сокіл»

Минулої п’ятниці у районній держадміністрації відбулося засідання координаційної ради з питань молодіжної політики та національно-патріотичного виховання при райдержадміністрації. На захід були запрошені керівництво району, члени координаційної ради, керівники організацій, представники ЗМІ.
Головним питанням, яке розглянули присутні, було обговорення проведення у травні шкільних, районного етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово‑патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), а також про участь команди-переможця в обласному етапі гри.

Директор Будинку дитячої та юнацької творчості Валентина Сергієнкоь у своєму виступі директор зазначила, що військово‑патріотична гра «Сокіл» («Джура») — не захід одного дня, а цілий комплекс роботи. Учасники до нього готуються цілий рік. Школярі вивчають історію козацтва, займаються фізичною, медичною та військовою підготовкою, волонтерством, навичками орієнтування на місцевості, удосконалюють свої таланти та здібності.Усе це робиться для того, щоб у підсумку успішно підготуватися до участі у грі «Сокіл» («Джура»). Хоча наші команди завжди успішно виступають в області, та є вагома причина, яка заважає на шляху до перемоги. Це — відсутність відповідної форми, тобто, зовнішній вигляд учасників натягує ледь на трієчку. Тому одне з питань, яке обговорювали присутні — це придбання кожному учаснику команди відповідної форми. На жаль, це одне з найболючіших питань, з яким зіштовхуються організатори.

Інструктор з туристсько-краєзнавчої роботи БДЮТу Надія Ніконюк повідомила, що гру планується провести 12 травня на стадіоні «Діброва». Надія Анатоліївна розповіла, що організатори щорічно намагаються удосконалити «Сокіл» («Джуру»). Але у гри масштаби широкі, тому вони не відмовляються від будь-якої допомоги. Ніконюк підтримав начальник відділу освіти Сергій Китайгора, який зауважив, що у районних змаганнях повинні брати участь усі служби громади, для яких повинні бути розписані доручення. Надія Ніконюк також повідомила, що у кожній потенційній команді має бути 8 чоловік і 2 представника від школи. Вік учасників — 13-16 років. Кількість конкурсів — 10.

Наприкінці засідання ради Олена Бакуліна висловила впевненість, що військово‑патріотична гра для дітей та молоді у Царичанці відбудеться 12 травня і буде проведена цікаво й організовано.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 травня 2017, 18:30 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації