Вхід | Реєстрація

Швейцарці купили бульдозер за 1,5 мільйони для зачепилівського полігону

Швейцарці купили бульдозер за 1,5 мільйони для зачепилівського полігону

28 квітня представники швейцарсько-українського проекту «Despro» передали зачепилівському комунгоспу «Добрі руки плюс» потужний бульдозер «Сaterpillar» вартістю 1 мільйон 638 тисяч гривень.

— Якби новосанжарці не дбали про чистоту, не прибирали своє селище, то ніякі екологічні проекти до нас би не прийшли, — говорить народний депутат Андрій Река. Разом із представниками місцевої влади та експертами проекту «Despro» він стоїть біля спуску на полігон твердих побутових відходів неподалік села Зачепилівка. — У нас зараз якщо хтось сміття мимо урни викидає, то це точно не з нашого району.

Біля будівлі на території полігону стоїть бульдозер жовтого кольору із написом «Сaterpillar». Його придбання було передбачене умовами спільного пілотного проекту у сфері поводження з побутовими відходами, який реалізовується на території Новосанжарського району.

Вартість придбаного бульдозера — 1 мільйон 638 тисяч гривень. Сільський голова Михайло Заріцький не лише приймає, але й особисто випробовує техніку: сідає за кермо і демонструє журналістам та чиновникам, що бульдозер дійсно працює.

— Такий бульдозер важчий за аналогічний вітчизняний у 1,8 разів. Це значить, що, використовуючи його для ущільнення сміття, ми зможемо принаймні удвічі продовжити життя полігону! — говорить, спілкуючись із журналістами, голова РДА Сергій Бульбаха.

Нагадаємо, що у Новосанжарському районі вже другий рік реалізується програма міжмуніципальної системи поводження з твердими побутовими відходами. За цей час укладено угоду про централізоване вивезення сміття між районним центром та чотирма довколишніми громадами. Мешканців цих сіл частково забезпечено індивідуальними баками для збору сміття. За кошти районного бюджету та бюджету Зачепилівської сільради полігон обладнано ваговим комплексом для обліку сміття. Тепер за кошти швейцарців полігон має і власний бульдозер.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2017, 20:26 | Нові Cанжари | Суспільство


1. ukr2017 / 5 травня 2017, 22:18
як кажуть пізно пити Боржомі,коли полігон вже повний,але продовжити життя можливо
2. земеля / 6 травня 2017, 08:32
Не могу промолчать. Умер НАШ знаменитый земляк Борис Олейник - уроженец Зачепиловки нашей Новосанжарской. Я поражен - ни одного слова о нем. И это он сказал:, я уже счастлив,что родился украинцем. Кто Вы пользователи и учредители сайта? Что все пришлые? Которым все безразлично? Кстати, он как никто другой внес вклад в независимость Украины выступая с боем на Верховном Совете СССР. Про смиття и остальную хрень пишете. Вот где кроется гордость за ридну Батьковщину. Кстати, в предверии победы в страшной той войне,хочу чтобы-хоть кто нибудь написал о нашем земляке (уроженец села Ливенское бывшего Кобелякского ныне Новосанжарского) Герое Советского Союза Кравченко. О его трагической судьбе ( в 1957 году его лишили звания ). А ведь такую награду просто так не давали. И главное нет информации за что лишили (см. в Яндексе лишенные звания Героя ... )
3. земеля / 6 травня 2017, 09:01
Дополнительно для информации: Именно урожденные нашей местности сильнее всех пострадали в 1943 году при форсировании Днепра.Не было возможности быстро пополнить людской ресурс, призывной возрост в день освобождения сел тут же призывал Полевой военкомат и их даже не успевали переодевать, не говоря уже об обучении. Рядом был Днепр и его надо было форсировать сходу, к зиме.Расспросите у старожилов.Целые семьи получили о безвести пропавших.Коснулось каждую семью, и мою в том числе. Одним из таких был Кравченко, провоевавший всего три дня !!! Он первым форсировал Днепр в Кобелякском районе и удерживал плацдарм до прихода войск.Если кто будет писать о нем, то напишите, я дам много информации.Надо добиваться реабилитации,он сам за себя уже постоять не сможет. Он смог удержать только переправу.Вечная ему Память.
4. земеля / 6 травня 2017, 09:33
Извините,прорвало, но еще допишу. Аналогичный случай в Сумской области. Там за форсирование Днепра одним указом посмертно Героями Советского Союза стали отец и сын !!!!! по фамилии Сокол. Трое суток вдвоем держали переправу.Но они попали в плен, за храбрость их немцы не расстреляли. В 1945 их освободили и при проверке выяснилось что они Герои. А в 1946 им вручили звания. Простые колхозники. Но нашелся один партийный подлец (сельский учитель) который написал на них кляузу. Такие же подлецы поверили и их лишили звания. А сына еще и посадили. К чести сумчан, они добиваются восстановления справедливости. Поэтому я обращаюсь в первую очередь к Ветеранским организациям и истинным патриотам и всем небезразличным. Доведите это дело до конца, пока в живых есть свидетели тех событий.Все о чем написано есть на официальных сайтах. Админ, если считаете необходимым, то эти три мои статьи выделите в отдельную тему. Заранее спасибо.
5. Maks75 / 6 травня 2017, 12:17
«Коли минуле спродав на базарі,Ти вже продав грядуще і себе!» - писав великий українець Борис Олійник. Гидко було дивитися, як новосанжарський чинуша, випускник Вищої партійної школі, який продав ідеали Олійника, перефарбовуючись під сьогоднішню ідеологію, поїхав ставити свічку біля труни Поета. А з ним очолив делегацію інший «першоприходимець» у районну владу Супрун, який ще два роки тому під улюлюкання турляв з Паршевлюком пам’ятник Леніну. У їхніх мозгах не витсачало звилин розуміти, що не по Ульянову-Леніну йдуть потоптом, а по пам’яті предків, які збудували те, чим ці перевертні користуються досі. Я розумію, шо людина має право на будь-які погляди, але навіщо цей цинізм - піаритись біля імені великого Громадянина Олійника? Чи хотів би сам Борис Ілліч бачити біля своєї домовини тих, про кого він писав: «Народ не візьмеш на макуху. Він зоддаля розрізнить чин: І хто є син його по духу, І хто – по духу! – сучий син!». Чи мав би він за честь бачити їх біля себе? Як на мене, то право стати поруч з Олійником, навіть проводжаючи його в останню дорогу, треба заслужити і ділами, і перш за все совістю своєю.
6. Maks75 / 6 травня 2017, 12:31
Згадала ще один вірш Бориса Олійника: "Ніхто не забутий. На попіл ніхто не згорів.
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть...
І доки є пам’ять в людей і живуть матері,
Допоти й сини, що спіткнулись об кулі, живуть." Тепер цікаво, чи голосуватиме Река за законопроект, яким планують скасувати Велике Свято Перемоги над нацизмом 9 травня? Чи буде невдячним нащадком славних захисників, укотре зрадивши їх заради власного благополуччя? Між іншим, батько Бориса Ілліча пропав безвісти на фронтах Другої світової, Поет так і не знайшов його могили, хоча весь вік прагнув до цього. Вірю, що їхні святі душі поєднаються тепер там, на небесах Вічності...
7. Maks75 / 6 травня 2017, 12:44
Подаючи у ВР законопроект щодо скачування деяких свят в українському календарі, директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович каже (вчитайтеся в ці слова і вдумайтесь): "На держаному рівні мають відзначатися лише ті свята, які присвячені подіям, що були переломними та надзвичайно важливими для України як держави, наприклад, День незалежності й День Конституції. А не якісь свята, які залишилися нам у спадок від радянського минулого". Радійте, паршевлюки: День перемоги над нацизмом скоро занесуть у «чорний» список як "якесь свято", яке жодної важливої ролі в історії України не відіграло. З глузду можна з’їхати від таких псевдоісториків! На яких прикладах виховуємо нашу молодь і які цінності в неї вкладаємо? Чи стала б україна незалежною, аби в 40-х роках мин. століття до слади прийшли нацисти? І чи став би Река депутатом Бундестагу, а тим більше Бундесрату (верхньої палати парламенту Німеччини)? Схоже, він та йому подібні над цим не задумуються.
8. Адекватник / 6 травня 2017, 13:19
2.земеля
«Не могу промолчать. Умер НАШ знаменитый земляк Борис Олейник - уроженец Зачепиловки нашей Новосанжарской. Я поражен - ни одного слова о нем.»

Чему вы удивляетесь? Одни пришлые, другие продавшиеся, третьи - ничего не понимающие. Разве дело только в сайте. Так называемая прогрессивная свидомая общественность как в рот воды набрала. Даже «литературная» общественность молчит. Когда надо пиариться они пиаратся, стишки пописывают, книжечки попечатывают, встречи с детками проводят для охмурения, а тут - молчок.
9. Адекватник / 6 травня 2017, 13:24
2.земеля
« ( в 1957 году его лишили звания ).»

А в чем дело? Это действительно интересно. В 1957 правил не Сталин, а любтмец наших свидомых, автор «видлыгы» и раозблачитель «культа» - Мыкыта Сергевич. Это он подарил Украине Крым, хоть и с дальним геполитическим прицелом, но все таки подарил.
10. Адекватник / 6 травня 2017, 13:29
4.земеля
«Но нашелся один партийный подлец (сельский учитель) который написал на них кляузу. Такие же подлецы поверили и их лишили звания. »
Такие же подлецы разрушили СССР а потом и Украину.
"Тепер він – знаний патріот у краї.
Подейкують, що шишка немала.
Він каже, що пішов у поліцаї
Аби Вкраїна вільною була"
(Б.Олийнык) И исключительно им подобные мрази сейчас заняли все ключевые посты от района до области. Дальше их не пускают, выше правят свои люди преимущественно одесской национальности.
11. Адекватник / 6 травня 2017, 13:31
4.земеля
«Админ, если считаете необходимым, то эти три мои статьи выделите в отдельную тему. Заранее спасибо.»

Админ никогда не будет этим заниматься потому, что это для него чревато. Хотя бы он не удалял то, что здесь пишут и то было бы хорошо.
12. Адекватник / 6 травня 2017, 13:33
5.Maks75
«А з ним очолив делегацію інший «першоприходимець» у районну владу Супрун, який ще два роки тому під улюлюкання турляв з Паршевлюком пам’ятник Леніну.»

Який влучне слово "першопроходимець". Зараз одні першопроходимці при владі.
13. Адекватник / 6 травня 2017, 13:45
6.Maks75
«Тепер цікаво, чи голосуватиме Река за законопроект, яким планують скасувати Велике Свято Перемоги над нацизмом 9 травня? »

А канєшно що голосууватиме. Де ж він дінеться з підводного човна. Ще в позаминулі вибори він усі Санжари заклеював фейсами кролика і в депутати обраний від Фронту.... Він фронтовик. А той фронт веде війну з українцями усіма способами. Зараз вони вже добралися до останнього, до святого - до Перемоги. Перемогу стерли у свідомості навіть старшого покоління. Вже більшість згожуються замінити перемогу на примирення. Зате в себе дома наші хазяї подали законопроект про відзначення 9 травня свята Перемоги. Пройде ще років пять-десять і все. Не буде у нас ніякого свята і ніякої Перемоги. Не будуть у нас читати ніяких книг памяті та й самі Книги попалять, причому руками свідомих недолугих лошар і неуків. У нас вже більшість вчителів згодні з новітною трактовкою історії. І якшо у нас такі неуки вчителі, то які у нас виростуть діти? Через десть років наші дітки будуть відзначати не день Пермоги, про нього вони й не знатимуть. Вони вже будут поминати виключно жетв Холокосту. Це очевидно для будь якої милячої людини. Так буде, тут "і до ворожки не ходи".
14. Адекватник / 6 травня 2017, 13:52
7.Maks75
«З глузду можна з’їхати від таких псевдоісториків! »

На таких істориків вже не варто звертати увагу. Така у них робота. Треба звертати увагу на наших доморощенних тутешніх вчителів історії, які брешуть дітям і які без сумнівів поділяють погляди вятровичів. А ще треба звертати уваги на людей. Якби у нас були нормальні люди, то ті вятровичі були б не такі страшні. Вятровичів можна прогнати, владу можна поміняти, але.... У нас вже не залишилось адкватних людей. Їх - одиниці. Їх немає серед місцевих депутатів, їх немає серед вчителів, їх немає серед активістів районного розливу.
15. земеля / 6 травня 2017, 14:18
Друзья! Убедительно прошу Вас не политизировать данную тему и тем более не переходить на личности.Это не даст результатов.Поверьте это не та тема.Давайте лучше двух наших знаменитых земляков просто вспомним.И все сделаем для увековечения их светлой памяти.Спасибо.
16. Адекватник / 6 травня 2017, 17:53
15.земеля
«Убедительно прошу Вас не политизировать данную тему»

"Если человек не будет заниматься политикой, то вскоре политика займется человеком", что мы сейчас и наблюдаем и что является следствием постановки вами своего вопроса. Вы можете себе представить, чтобы в советское время или хотя бы во времена «ранней» "незалежности" так обошлись с Борисом Олийныком? Помнить же порядочных людей порядочные люди будут всегда.
17. don / 7 травня 2017, 09:24
Олійник нічого не зробив для рідного села і для Санжар також, хоча був депутатом Верховної Ради більше 20 років. Та й вірші в нього гавняні
18. земеля / 7 травня 2017, 10:05
Вот он интеллект отдельно взятого современного украинца.Его взгляды, его ум, его беда.
19. ukr2017 / 7 травня 2017, 12:58
13.Адекватник
«А канєшно що голосууватиме. Де ж він дінеться з підводного човна. Ще в позаминулі вибори він усі Санжари заклеював фейсами кролика і в депутати обраний від Фронту.... Він фронтовик. А той фронт веде війну з українцями усіма способами. »

Цей пристосуванець давно вже все продав в тому числі і свою совість.він вже гудить дітям їх батьків на дзвінках у школах, що вони не біля тих могил кланялись,тепер треба ходити до Мазепи,"одірваним рукам селянину"
20. Maks75 / 13 травня 2017, 09:37
Як би не кусали собі лікті всілякі «дони» чи "педри", але вони не варті навіть нігтя Бориса Олійника - справжнього велета духу. Дивно, шо непохитні прибічники декомунізації, такі як наш голова райради Супрун, раптом поїхали провести Бориса Ілліча. Думаю, вони поїхали просто попіаритись, засвітитись. Показати, шо й вони колись були поруч з Поетом. І сумління їх не гризло, коли тримали свічку. А Олійник зумів до останнього подиху зоставатися самим собою, не вмів лукавити, як нинішні дрібні чинуші районного штибу. Та й Река - з їхньої "бригади". Таким "майстрам залаштункових справ" Борис Ілліч ще 14 років тому як заповіт зоставив ці рядки (лишень вчитайтесь!):

"Коли повернуся до вас вже одягнутий в камінь,
Я камінь зніму із душі і квадратних рамен
І стану легкий, мов хмарина, в дорозі на Канів,
І ввіллється в душу, як в чашу, козацький ромен.

І стануть нікчемними виляски "слава!", "неслава!",
Порожній двобій язиків ні про що і про все,
Коли я побачу, як сонце голубить отави
І мудрий мурах обережно личину несе…

Пощо тоді, хлопці, карарський заманливий мармур,
І золото Креза, укупі з хвалою хула,
Я все віддаю за одне недоспіване "Мамо!..",
За те, що долоню мою освятила бджола.

Пощо тоді слів перелітних, лукавих пороша,
Холодні обійми майстрів залаштункових справ?
Я все віддаю за хустину у синій горошок
З далекої пісні про ту, що любив, та не взяв.

Я все вам прощу, побратими і недруги вчені.
Хай доля врожайного вам подарує дощу.
Але не прощу і пилинки на образ Шевченка,
І зламану гілку калини повік не прощу.

Тоді я прийду на відплату, одягнутий в камінь,
І рухом гранітним змету крамарів і сутяг,
І хай мене судить по правді і совісті Канів –
Єдино верховний мій і повноважний суддя!"

Тепер запитання: чи напише колись «don» хоч щось приблизне за силою духу і розуму? Навряд чи... Хіба Нагадити в душу вже навіть мертвому - в цьому його найбільший хист. Інших умінь батьки не передали йому з генетичним кодом.
21. Maks75 / 13 травня 2017, 09:57
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Варто згадати події останніх років, особливо початок 2014-го, Паршевлюка в касці, дикі воплі Супруна біля районної Дошки пошани, який потім об’єднався з тими, на кого полював - з колишніми регіоналами, і уважно прочитати деякі вірші Поета. Вірю, що цю сторінку читають не тільки "дони", і зрозуміють зміст Олійникових рядків:
"А двадцять перший вік при револьвері
Таку вчинив несвітню круговерть,
Коли уперше від часів Гомера
Судилося знімати репортеру
Своєю камерою власну... смерть.

Коли вже речників за слово правди,
За непокору владі булави
Рокують на усікнення глави
В мовчанні просвіщенної громади".

Ще більш глибинний зміст має вірш "ПОХВАЛА НЕПІДКУПНІЙ":

Коли здалось, що все пішло за доляр —
Земля і честь, могили й вівтарі,
Коли вже навіть провіщати долю
Взялись не звіздарі, а крамарі;

Коли здається, що саме повітря
Настояне на лжі, немов одвар,
Коли поет, як сутенер — повію,
Кладе під владу Аполлонів дар;

Коли вам чорне видає за біле,
Не кліпнувши, зело писучий син,
І під стильовку стрижені дебіли
Полюють на людей, мов на тварин;

Коли, здалося, світ дійшов до скону
І все людське убито до осердь, —
За невблаганним всеблагим законом
Приходить смерть.

Коса її надземної ограни,
З металу, непідвладного іржі,
Вона не загляда у табель рангів
На суднім рубежі.

Для неї всі однакової міти —
Король чи старець, щедрий чи скупий, —
Вона — остання справедливість світу,
Яку нікому в світі не купить:

Ні фарисею, що служив мамоні
І Україну гнув на свій копил.
Ні злодію державному в законі,
Що навіть Зевса з челяддю купив.

І відступає туга з-перед серця,
І щастя молить: «Зупинися, мить!».
І варто жить, і прагнути безсмертя,
Коли є смерть, яку не підкупить."
22. Адекватник / 13 травня 2017, 13:00
21.Maks75
«і уважно прочитати деякі вірші Поета.»

Навіть програма сайту не дає вірші читати. Що ж тут таке ненормативне у Олійника, що воно комент "закрило"?
23. Адекватник / 13 травня 2017, 13:05
20.Maks75
« І сумління їх не гризло, коли тримали свічку.»

Для них невідоме навіть таке слово "сумління". Це про таких типів писав Олійник "Тепер він – знаний патріот у краї.
Подейкують, що шишка немала.
Він каже, що пішов у поліцаї
Аби Вкраїна вільною була".
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації