Вхід | Реєстрація

Після капітального ремонту запрацював Залеліївський ФАП

Після капітального ремонту запрацював Залеліївський ФАП

У четвер 27 квітня у Ляшківській ОТГ відбулася значна подія для місцевих жителів. Після капітального ремонту Залеліївського ФАПу, проведеного в рамках енергозберігаючих заходів за Проектом Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду — ІІІ» (ЄС/ПРООН), відбулося його офіційне відкриття.

На 11:00 у Залелії біля відремонтованої медичної установи зібралося багато люду. Святково вбрані жителі, школярі та працівники ФАПу чекали на поважних гостей. А їх було чимало. Очолював обласну делегацію заступник голови облради Мгер Куюмчян. Усі запрошені були так чи інакше причетні до капітальної реконструкції закладу. Серед гостей були і підрядники, які здійснювали ремонтні роботи, і представники ЄС/ПРООН, народний депутат Олег Кришин, депутат обласної ради Гошгар Мухтаров, керівники Царичанського району, місцеві підприємці та керівники товариства «Націонал Плюс». Юлія Омелян як господиня Ляшківської громади зустрічала гостей та керувала церемонією. Окрім капітального ремонту, у медичному закладі з’явилося і нове стоматологічне устаткування «Аякс», вартістю 197 тисяч гривень, яке дасть змогу комплексно лікувати велику кількість пацієнтів. Обладнання було придбане за сприяння народного депутата Олега Кришина.

Майже півмільйона грошових потоків було направлено на реконструкцію ФАПу завдяки співфінансуванню усіх сторін проекту. Ляшківська громада зібрала 25 тисяч гривень, з бюджету сільської ради було виділено 70 тисяч. Районна рада фінансувала проект на 120 тисяч гривень. З обласної ради надійшло 150 тисяч гривень. У рамках Проекту ЄС/ПРООН було виділено 125 тисяч.

На святі були вручені грамоти тим, хто приклав зусилля для розвитку медустанови. Мешканці громади вручили заступнику голови облради Мгеру Куюмчяну запашний коровай. Голова Ляшківської ОТГ Юлія Омелян подарувала працівникам ФАПу ікону як оберіг від усякого лиха. Після перерізання символічної стрічки делегація гостей та всі бажаючі оглянули приміщення новобудови. Далі свято продовжилося за святковим столом зі смачною кашею, якою пригощали усіх бажаючих.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2017, 18:38 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації