Вхід | Реєстрація

У районі залишились 31 ветеран війни

На засіданні громадської ради, яка відбулася 26 квітня, говорили про ветеранів і учасників бойових дій, влаштування дітей-сиріт, розвиток освіти в районі та багато іншого.

На засідання були запрошені керівництво райдержадміністрації, районної ради, члени громадської ради, відповідальні працівники районних структур, представники духовенства та громадських організацій, ЗМІ.
Наближається велике свято Перемоги та День примирення. У районі понад тисячу осіб, які підпадають під категорію дітей війни, учасників війни та інших. З них 31 чоловік, які безпосередньо брали участь у бойових діях на фронтах Другої світової війни. 8 і 9 травня у районі відбудуться мітинги, концерти, вечори-зустрічі, виставкові експозиції, спортивні заходи тощо. Ветеранам вручать подарунки.

Зростає кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на обліку в службі у справах дітей. У цьому році вже чотирьом дітям надано статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Одну дитину влаштовано під опіку громадян, двох повернуто на виховання у сім’ю батька, одну направлено у Верхньодніпровський навчально-реабілітаційний центр. Про це присутніх поінформувала головний спеціаліст служби у справах дітей Анастасія Бєлова.

— Станом на 26 квітня у службі у справах дітей на первинному обліку знаходиться 71 дитина. Це сироти та позбавлена батьківського піклування. Із них 51 дитина перебуває під опікою громадян, четверо — у прийомних сім’ях, 11 — у дитячих будинках сімейного типу, 1 — у технікумі на повному державному забезпеченні. 4 дитини знаходяться у дитячих державних закладах на повному державному забезпеченні. Ці діти мають затримку психічного розвитку, тому бажаючих взяти їх у сім’ю не знайшлося.

За 2016–2017 роки у мережі освіти відбулися зміни. З дев’ятирічки у початкову ланку переведена Залеліївська ЗОШ і об’єднана із Залеліївським ДНЗ в навчально-виховний комплекс «школа-дитячий садок». Там на сьогодні навчається 20 учнів. Юр’ївська і Михайлівська школи переведені з ЗОШ ІІ і ІІІ ступенів у початкові школи. Навчається у Юр’ївці 21 дитина, у Михайлівці — 13. Усіх звільненх педагогів працевлаштували. Однією з перших в області створилася Царичанська опорна школа з двома філіями. На сьогодні у загальноосвітніх навчальних закладах навчається 2301 дитина, у ДНЗ — 680 дітей. Діє 30 груп.

У ході засідання громадської ради присутні слухали районного військового комісара Олександра Світенка, директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлану Шиндель, начальника управління соцзахисту населення Анну Омелян, керівника громадської організації воїнів АТО Тетяну Дрешпак та інших. Підвела підсумки зустрічі керівник апарату райдержадміністрації Олена Бакуліна.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 травня 2017, 08:54 | Царичанка | Суспільство
1. Гнатович / 9 травня 2017, 01:30
С праздником Победы вас, Советские Люди!

Мир вашему дому.
2. Адекватник / 9 травня 2017, 07:08
1.Гнатович
«С праздником Победы вас, Советские Люди!»

Тут советских людей осталось очень мало, но держимся, благодарим и присоединяемся к поздравлению. Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації