Вхід | Реєстрація

Від «Дітей Фрістайлу» до Олега Винника

Від «Дітей Фрістайлу» до Олега Винника

У другій половині літа та на початку осені в Кобеляцькому районі традиційно відзначатимуть місцеві свята. Як завжди, відкрили сезон святкувань Кобеляки. У райцентрі у ролі запрошених «зірок» виступала група «Авіатор». Зараз же районом вперто курсують чутки, що в одному з сіл виступить мегапопулярний в Україні співак Олег Винник.

Часи, коли відзначення дня села обмежувалось виключно безкоштовним шашликом та морем не менш «шарової» горілки, здається, поступово відходять у минуле. У місцевих бюджетах з’явилися гроші, які можна використати на різні потреби, у тому числі й на організацію та проведення свят. Крім того, ще раніше почали пристойно заробляти аграрії. Саме вони в нашому регіоні (за відсутності промисловості та іншого бізнесу) є основними спонсорами різних заходів. І от там, де є конструктивна співпраця між сільгоспвиробниками та органами місцевого самоврядування, з’явилася можливість проводити місцеві свята з великим розмахом. Тобто, теоретично на день села у Мідянівку чи Гарбузівку може приїхати будь-яка «зірка» вітчизняної сцени. Питання лише у сумі гонорару за виступ. А якщо хтось «нашкребе» мільйон доларів готівкою за годинний концерт, то приїдуть і «зірки» з-за кордону.

Саме тому чутки про можливий приїзд у Кобеляцький район Олега Винника, який зараз збирає на своїх концертах десятки тисяч глядачів, не є якоюсь фантасмагорією. І дізнавшись про це, редакція «ЕХО» вирішила перевірити почуту інформацію. Оскільки в основному чутки, що Винника «сватали» на виступ у Бутенки, то перший дзвінок був до бутенківського сільського голови Миколи Скрильника. Микола Володимирович заперечив можливість приїзду цієї «зірки». Він повідомив:

— У Бутенках день села відзначатимуть 24 вересня. Звичайно ж, буде і святковий концерт. Кандидатуру Винника як запрошеної «зірки» ми навіть не розглядали. Вважаю, що це занадто дорого. У нас в Бутенках виступатиме група «Діти Фрістайлу». Ми їх вже знаємо, вони в нас вже виступали. Людям дуже сподобалось. Зараз ведемо перемовини, щоб група виступила у Бутенках із новою концертною програмою. А щодо Винника, то у Бутенках люди говорять, що він приїде в Дрижину Греблю.

Дрижиногреблянський сільський голова Лариса Молоканова не підтвердила, але й не спростувала ймовірність приїзду в село Олега Винника. Вона розповіла:

— У Дрижиній Греблі день села відзначатимуть 2 вересня. Так, є інформація про можливий приїзд названого вами артиста. Звичайно ж, із сільського бюджету ми оплатити його виступ не можемо. Але перемовини вели наші аграрії. Та, швидше за все, втілити у життя грандіозні плани не вдасться. Адже всім відомо, що у цьому році очікується поганий врожай і, як наслідок, виробники не отримають значних прибутків. А виступ Винника коштує 500 тисяч гривень.

Для того, щоб дізнатися про адекватність сум, які фігурують при озвученні гонорарів артистів, у якості експерта редакція обрала відомого в Україні музиканта і гітариста, учасника гурту «The Вйо» Сергія Підкаури, котрий зараз відпочиває у Кобеляках. Сергій розповів:

— Так, Винник, як затребуваний артист, може попросити гонорар у сумі, еквівалентній 15–20 тисячам доларів. Якщо «Діти Фрістайлу» погоджуються виступати за 3–4 тисячі, то це нормально. Узагалі ж, гонорар артиста може дуже коливатися. Навіть такі «зірки» як Наталія Могилевська можуть виставити суму у 250 тисяч гривень за годину, але під час планового концертного туру заробляти значно менше. І так — у всіх. Кавер-гурти, (від автора: кавер-гурт, як правило, виконує відомі пісні та композиції популярних виконавців, рідше — власні) не такі відомі, як «Авіатор», зараз за двогодинний концерт «просять» від 15 до 40 тисяч гривень. Причому відносно «недорогий» колектив може відіграти так, що глядачі будуть у захопленні. Тобто, якщо ви на якомусь ресурсі концертного агентства бачите величезну суму за виступ того чи іншого артиста, не лякайтесь, можна домовитися дешевше.

Отже, швидше за все, неврожай завадить приїзду Винника у Дрижину Греблю. А ось у Біликах, за словами селищного голови Юрія Латиша, у цьому році день селища не святкуватимуть. За це на позачерговій сесії селищної ради проголосували місцеві депутати. Приводом для прийняття такого рішення стала трагедія, що мала місце в селищі після святкування Івана Купала. У ту страшну ніч був по-звірячому побитий місцевий юнак.

До речі, чутки щодо приїзду Винника дали редакції нову тему для статті. Ми зв’яжемося з усіма керівниками органів місцевого самоврядування і повідомимо, де і коли відзначатимуть місцеві свята та хто з артистів там виступатиме.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації