Вхід | Реєстрація

Білицький шахіст завоював два «срібла»

Білицький шахіст завоював два «срібла»

З 20 по 22 серпня в Решетилівці на базі шахового клубу проходили змагання особисто-командного чемпіонату Полтавської області з шахів (рапід та бліц) серед районних організацій ВФСТ «Колос» та відділів спорту міст. Турнір присвячувався 26‑ій річниці Незалежності України. Для участі в змаганні прибули представники Новосанжарського, Диканського, Кобеляцького, Решетилівського районів, а також міст Полтави, Лубен, Карлівки.

Спочатку проходили змагання з швидких шахів (рапіду). У них взяли участь 14 шахістів, які за швейцарською системою з 9 турів розігрували звання чемпіона. Контроль часу 10 хвилин + 5 секунд за кожен хід, починаючи з першого.

Серед учасників: майстер спорту України Юрій Малимоненко (Решетилівка), майстер ФІДЕ Григорій Щербов (Лубни), 6 кандидатів в майстри спорту України.

Упевнено пройшов усю дистанцію турніру Малимоненко, який, набравши 8 очок з 9, став переможцем. Гідну конкуренцію йому складав наш земляк, кандидат у майстри спорту Георгій Горгола (селище Білики), котрий у підсумку виборов 7 очок (5 перемог і 4 нічиї) і посів 2 місце. Замкнув чільну трійку Віталій Бажан (Решетилівка) — 6,5 очок.

У командному заліку 1 місце за місцевими шахістами, друге посіла команда Карлівки, а третіми стали лубенчани.

22 серпня проходили змагання з бліцу (3 хвилини + 2 секунди). Тут брали участь 12 шахістів, які за найоб’єктивнішою коловою системою визначали найсильнішого. Тут упевнену ходу розпочав біличанин Георгій Горгола, який переміг і Малимоненка, і Щербова.

Однак дві поразки поспіль у заключних двох турах завадили йому стати переможцем. Першим виявився Віталій Бажан — 8 очок, другим — Георгій Горгола (7,5 очок), третім — Віктор Коба (Новосанжарський район) — 7 очок.

У командному заліку 1 місце знову дісталося команді з Решетилівки, другими стали новосанжарці і третіми — лубенчани. Команда Кобеляцького району в обох видах змагань була четвертою.
Переможець та призери в особистому й командному заліках були нагороджені грамотами обласної організації ВФСТ «Колос» та федерації шахів Полтавської області.


Автор: Кобеляцька РО ВФСТ «Колос»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 вересня 2017, 13:18 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації