Вхід | Реєстрація

Нові Санжари в очікуванні паводку

Нові Санжари в очікуванні паводку
9 лютого відбулася чергова апаратна нарада при голові районної ради. Її учасники знову переймалися природними катаклізмами — імовірними підтопленнями внаслідок весняного паводку та заметеними снігом дорогами.
Щоправда, спочатку все ж таки відвели трохи часу другому туру  Президентських виборів. Вони знову ж таки пройшли без значних інцидентів — про що і повідомили керівники відповідних служб.
— Вибори відбулися. Президент вже відомий, — зазначив заступник голови районної ради Борис Федоренко. — Влада змінюється, треба призвичаюватись до нових умов і продовжувати працювати.
Далі Борис Васильович нагадав, що за прогнозами нинішня весняна повінь буде найсильнішою за останні десять років. Тому, потрібно заздалегідь максимально підготуватися до її приходу. Інакше доведеться ліквідовувати чисельні наслідки підняття рівня води.
Проте, начальник Новосанжарського міжрайонного управління водного господарства Володимир Трохимчук був налаштований не надто песимістично.
— На Орілі товщина льоду невелика, тому в Нехворощі навряд чи виникнуть серйозні проблеми, — обнадіяв Володимир Іванович. — Те ж саме можу сказати і про Кунцеве.
Керівник районного відділу МНС Юрій Шило повідомив присутнім про результати першої цього року боротьби із підтопленнями.
— З 1 по 4 лютого ми відкачували воду в селищі та Лелюхівці, — повідомив Юрій Володимирович. — Працювали спільно із комунгоспом. І з самої вулиці Космічної відкачали близько 200 кубів води.
Ще Юрій Шило зазначив, що для успішної боротьби із підтопленнями його підрозділу не завадила б ще одна помпа.
— Якщо буде великий паводок та ще підуть дощі, то плаватиме Перещепина разом із качками!, — як завжди емоційно виступив Малоперещепинський сільський голова Микола Сімійон. — Через те, що пан Свистун побудував ставок на каналі без будь-якого проекту!
Підтримав свого колегу і Кунцівський сільський голова Анатолій Підтоптаний.
— У нас буде не підтоплення, а пряме затоплення!, — запевнив Анатолій Миколайович. — Я можу нарахувати з десяток будинків, які під загрозою заливання. І знаю ту бабусю, у хату якої першою рине вода.
Підсумовуючи все вищесказане, Борис Федоренко попрохав керівників сільських громад попередити тих мешканців сіл, які можуть постраждати від паводку:
— Треба зараз подумати — куди їм діти цінні речі, а, можливо, і до кого переїхати на час підйому води.
Наступним актуальним питанням було обговорення стану доріг. В ніч з 8 на 9 лютого знову випала значна кількість снігу, яка створила серйозні проблеми в автобусному сполученні.
— Ми тримаємо ситуацію на контролі , — повідомив заступник голови РДА Віктор Куць. — На Полтаву дорогу прогорнули і вона у більш-менш нормальному стані. А ось автобус, який о 6.30 їхав з Малої Перещепини, застряг. Дорожники послали на виручку автомобіль «КрАЗ», але, застряг і він. Довелося витягати його за допомогою іншої техніки. Наразі дорогу вже пробили, «КрАЗ» пішов чистити далі.
Про інші проблеми в автобусному сполученні говорив керівник ВАТ «Нові Санжари АТП» Володимир Сокіл.
— Водії возять людей на межі ризику. Коли дороги повністю скляні, автобус не може виїхати на гору, а біля дороги навіть відра піску немає!, — oбурювався Володимир Федорович. — Я розумію, що «Райавтодор» скрізь не встигне, але ж є місцеві агроформування, які теж не повинні стояти осторонь. І не полінуватися хоча б найбільш небезпечні ділянки посипати.
Всі присутні погодились — деяких керівників агроформувань треба підштовхувати, адже вони не лише орендують землі та отримують прибутки, але й повинні піклуватися про добробут відповідної громади.
А підсумував обговорення обох злободенних питань перший заступник голови РДА Анатолій Мокляк.
— Звичайно, можна комусь пожалітись і чекати, доки хтось приїде і щось зробить. Але якщо ти не хочеш встати і прогорнути перед своїм двором два метри снігу, то про що тоді з тобою взагалі говорити?! Перш за все потрібно працювати самому, а потім вже чекати допомоги!

Автор: Володимир Паршевлюк, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2010, 11:02 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Дід / 12 лютого 2010, 15:02
Докозакувався Долина, вже райрада за нього вирішує питання віднесені до компетенції РДА...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації