Вхід | Реєстрація

Кобелячан учитимуть воювати

Кобелячан учитимуть воювати

У період з 15 по 17 вересня в районі проходитимуть командно-штабні навчання, у яких візьмуть участь майже 300 кобелячан.

Таку інформацію під час апаратної наради повідомив військовий комісар Сергій Ніколаєнко.

Зі слів Ніколаєнка, такі масштабні навчання з територіальної оборони вперше відбудуться в нашому районі. Усього в Полтавській області заплановано п’ять масштабних зборів. Навчання вже відбулись у Карлівці, Диканці і Котельві. Цими вихідними збори проведуть для кременчужан.

— До загонів територіальної оборони набирають лише чоловіків, — говорить комісар. — У випадку наступу ворожих сил на нашу країну, чоловіки, які пройшли навчання, залишаються на території Кобеляцького району. Тобто, якщо в Україні буде оголошена сьома хвиля мобілізації, то в першу чергу призиватимуть військових, котрі вже проходили службу. У районі залишаться чоловіки, які не придатні нести службу в мирний час (за станом здоров’я чи за віком), але можуть захищати державу у військовий. Саме для них і проводяться такі командно-штабні навчання.

Загін територіальної оборони, який розміститься поблизу села Ганжівка, налічуватиме 278 чоловік. Із ними працюватимуть 30 інструкторів з Полтави і Кременчука, які побували в «гарячих» точках під час військових дій в країнах пострадянського простору і Близького Сходу. Навчання будуть розділені на дев’ять блоків. Чоловіки вивчатимуть тактичну справу. Пройдуть вогневу, медичну і спеціальну підготовки. Навчаться правильно рити окопи та опанують мінно-підпривну справу.

— Командно-штабні навчання розпочнуться 15 вересня о 8:00 і триватимуть три дні, — пояснює військовий комісар. — Умовний наступ агресора проходитиме в двох напрямках: з міста Полтава і з річки Дніпро. На випадок війни біля Дніпра розміщуватимуться 9 блокпостів, у кожному з них по 30 чоловік. Також до відомства тероборони входить охорона важливих об’єктів, до яких відноситься міст поблизу Бутенок. Його паралельно охороняє залізнична поліція.

За проведенням командно-штабних навчань слідкуватимуть представники Міністерства оборони, Кабінету Міністрів, обласної й районної влади.

Сергій Ніколаєнко запросив усіх бажаючих взяти участь у цих зборах. Бажаючим необхідно звернутись в Кобеляцький районний військовий комісаріат.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2017, 17:37 | Кобеляки | Суспільство
1. Адекватник / 9 вересня 2017, 08:29
"До загонів територіальної оборони набирають лише чоловіків," А як же бути, коли "воно", та й жінок не можна дискримінувати. Найбільше справжніх свідомих патріотів серед жінок і серед "воно", а їх так обмежили. Що ж це за цінності у нас? Так і з Європи виженуть.
"говорить комісар. — У випадку наступу ворожих сил на нашу країну.." Тю, блін, паршевлюк торочить, що вже давно ті сили наступили.. Як все читати, то й сам заплутаєшся.
2. Седой / 9 вересня 2017, 09:17
Минно-подрывное дело за три дня - это круто. За это время яобучат только взлету (у нас таких называли антипарашютистами за то, что летят вверх навстречу парашютистам). Ну а заградотряд из 30 инвалидов - это вообще крутой сигнал России задуматься о бесперспективности агрессивного наступления.
P.S. Кстати, а будут в Котельве опыт С.А. Ковпака применять? Или табличку "Котельва - родина Сидора Артемовича" уже люстрировали? Или правильно будет - антискоммуниздили? ????????????
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації