Вхід | Реєстрація

Сьогодні в ГУМВС вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Сьогодні в ГУМВС вшанували учасників бойових дій на території інших держав
День вшанування учасників бойових дій на території інших держав в Україні офіційно відзначають з 2004 року 15 лютого. Саме з цієї нагоди сьогодні у місті Полтаві біля Меморіалу воїнів-інтернаціоналістів зібралися представники місцевої влади та громадськість області.
До урочистостей приєдналися і представники Головного управління МВС України в Полтавській області на чолі з першим заступником начальника Главку Олександром Шилом. Когорта правоохоронців, покладаючи квіти до підніжжя Меморіалу, вшанувала подвиг тих, кого вже не має поруч, але пам'ять про них житиме вічно.
Заходи продовжилися у конференц-залі ГУМВС, де зібралися особи зі статусом «учасників бойових дій». Це покоління тих, на чию долю випала нелегка місія - брати участь у локальних війнах та врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої держави.
Нині тільки в органах внутрішніх справ нашої області працює 26 співробітників, які побували на війнах нашого сьогодення. Саме їх збирали в ГУМВС, аби вкотре схилити голову і подякувати за мужність та  стійкість перед війнами, які вони пройшли.
Олександр Шило, заступник начальника ГУМВС, у своєму зверненню до присутніх з вітальним словом зауважив, що вони є «золотою елітою» працівників міліції. Практично у кожній службі працюють «учасники бойових дій» - це і спецпідрозділи «Сокіл», «Грифон», «Беркут», і ДАІ, і Штаб, і райвідділи області.
«Ми низько вклоняємося Вам за подвиги, - зауважив Олександр Григорович, - приємно, що у міліцейській системі сьогодні працюють такі, як ви. Той неоціненний досвід у боротьбі з противником, який ви здобули на війні, сьогодні професійно впроваджується у боротьбу зі злочинністю.»
Після вручення орденів та медалей, почесних грамот і подяк героям зібрання, усім присутнім, задля увіковічення цьогорічної зустрічі запропоновано фото на згадку з керівництвом ГУМВС. Далі бійці та гості ознайомилися із чималою кількістю фото робіт з тематикою війни в Афганістані, що були розміщені на спеціальних стендах у фойє ГУМВС.
Потому відбувся святковий обід, де обов’язковим атрибутом так і залишаються бойові сто грамів та незгасаюча пісня на воєнну тематику у виконанні легендарного голосу Олександра Розенбаума.  

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2010, 17:09 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації