Вхід | Реєстрація

На кобеляцькій сцені виступали артисти театру Гоголя

На кобеляцькій сцені виступали артисти театру Гоголя

19 лютого в районному Центрі культури та дозвілля відбувся безкоштовний показ літературно-мистецького монтажу за творами Тараса Шевченка «В степу безкраїм за Уралом», який поставили артисти Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя.

Показ вистави відбувся за ініціативи та сприяння голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка. Автор ідеї та виконавець головної ролі — Народний артист України Василь Голуб.

Цього дня у Центрі культури та дозвілля зібрався повний зал людей. Серед них представники різних поколінь: і школярі, і молодь, і люди поважного віку.

У літературно-музичний монтаж увійшли найвідоміші віршовані твори Тараса Шевченка та пісні на його поезії.

На сцені втілилася природна схожість актора та Шевченка. Окрім прекрасного голосу, глядачі мали змогу відчути, наскільки він глибоко та тонко передає життєву людську долю поета.

Минули літа, а слова Кобзаря про любов до України, про рідний народ, про страждання залишаються актуальними і сьогодні. На його віршах виховалось не одне покоління патріотів нашої країни.

На сцені Тарас постав солдатом в роки заслання до Орської фортеці. Тут він згадав про рідний край, про нездійсненні мрії, про перше кохання. Його думки — пророчі, а його голос — лине у вічність.

З цих теплих спогадів оживають перед очима Тараса його кохана Оксана та його юні літа. Між уривками з відомих поезій звучать пісні «Думи мої думи», «Зацвіла в долині…», «Зоре моя вечірняя», «Повій вітер на Вкраїну», «Де ти бродиш, моя доле?», «Бандуристе, орле сизий», «Чорна рілля ізорана», «Реве та стогне Дніпр широкий».

По завершенню вистави, голова райдержадміністрації Таміла Шевченко подякувала артистам та вручила їм квіти, а глядачі віддячили артистів театру стоячи, гучними оплесками та вигуками «Браво!».


Автор: Прес-служба Кобеляцької РДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 лютого 2018, 13:08 | Кобеляки | Культура та освіта


1. Седой / 20 лютого 2018, 20:24
Был в свое время и в театре им. Гоголя и, тем более, в районном Доме Культуры. И в страшном сне не могло присниться, чтобы в таком зале люди приобщались к высокой культуре в шубах, пальто, варежках и шапках на уши. Беда...
2. Adekvatov / 20 лютого 2018, 20:36
1.Седой
«И в страшном сне не могло присниться, чтобы в таком зале люди приобщались к высокой культуре в шубах, пальто, варежках и шапках на уши. Беда..»

Это Путин виноват. Русскую зиму, блин, прислал и газа не дает. И само это представление на кастрюлеголовых лохов рассчитано. И не зря ведь за инициативой самого главы ОДА оно проводиться. Типа, бедный Тарас замордован москалями. Никто ведь не говорит, что его те же самые москали выкупили у пана. И еще, сейчас тут панически боятся читать Тараса "Заповит", и тут не читали.
3. Гнатович / 20 лютого 2018, 22:35
1.Седой
«люди приобщались к высокой культуре в шубах, пальто, варежках и шапках на уши. Беда..»

ой, та скилькы той зимы

А так да, лютый пе...дец, конечно. И даже не сколько в том, что в зале в шубах и рукавицах, а том, что это для всех - обычный порядок вещей.
4. Vlada82 / 21 лютого 2018, 10:14
А до нас у Нові Санжари вони приїдуть? Це запитання до нашої влади. У нас, кажись, ЦКД опалюється, а нова влада ще до майдану обіцяла й кіно там крутити. Але досі плівок не завезли...
5. Zorn / 21 лютого 2018, 13:13
1.Седой
«люди приобщались к высокой культуре в шубах, пальто, варежках и шапках на уши. Беда...»


В залі- висока культура. Згоден. Захід - бомбезний ,В.Голуб - талант, який зумів зачепити за живе. А от відійти на десять метрів, і в надвірному туалеті справжня "українська ментальність". Сьогодні був у РЦКД огляд учнівської самодіяльності. Приїхали діти з усього району. Думаю, що багатенько із них бігали до туалету. Виховний момент від споглядання жахливого сра--чу буде і далі впливати на молоде покоління. Доки народ не привчиться санітаріїї та гігієни в сортирах - не бачити йому ЄВРОПИ!!!!
6. Beri Mor / 21 лютого 2018, 13:23
5.Zorn
«Доки народ не привчиться санітаріїї та гігієни в сортирах - не бачити йому ЄВРОПИ!!!!»

Та її по любому не бачити,хоч з г.імном,хоч без.Ніяк не дійде...
"Разруха-она не в клозетах ,она в головах."(Булгаков)

Змінено 21.02.2018, 16:13
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації