Вхід | Реєстрація

З «Турботою» про інвалідів

Одним з важливих напрямків програми соціального захисту населення «Турбота» є допомога громадським організаціям людей з особливими потребами. Як повідомили у профільному управлінні міськвиконкому, фінансування за програмою соціального захисту населення «Турбота» громадських організацій, які опікуються проблемами інвалідів, здійснюється з урахуванням умов конкурсу щодо фінансової підтримки проектів та програм громадських організацій інвалідів. Так, протягом 2009 року було проведено 2 конкурси, в результаті яких 8 громадських організацій отримали кошти на загальну суму 166,6 тисяч гривень.
Вперше в місті у співпраці з Полтавським фізкультурно-спортивним клубом інвалідів «Візок» та Полтавською міською спілкою ветеранів війни в Афганістані була організована зона відпочинку на березі Ворскли для людей з особливими потребами. Слід відзначити, що це лише перший крок у реалізації проекту зазначених організацій (фінансова підтримка міськвиконкому – 32 тисячі гривень).
У вересні 2009 року за ініціативи Полтавського міського товариства інвалідів був проведений Перший міський відкритий інтегрований фестиваль творчості, присвячений Дню визволення Полтави від фашистських загарбників. На захід запросили колективи та учасників з різних міст України. Всього у фестивалі взяло участь близько 150 осіб. На це було виділено 30 тисяч гривень.
Завдяки підтримці міськвиконкому в рамках Програми «Турбота» представники громадської організації «Полтавська міська організація інвалідів «Пролісок» мали змогу здійснити екскурсійні подорожі за маршрутами: «Одеса-Умань-Кулівці» та подорожувати до Львова і Карпат. Фінансова підтримка – понад 19 тисяч гривень.
Міською асоціацією дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства проведені соціальний проект «Карнавальна феєрія» в якому взяли участь близько 100 дітей-інвалідів, інвалідів з дитинства та їх батьків та «День Святого Миколая» (понад 12 тисяч гривень).
Конкурсною комісією було підтримано проект ГО «Монтессорі-Центр реабілітації дітей-інвалідів дошкільного віку «Соняшник» «Створення відділення системи керованого навчання для дітей з органічними ураженнями головного мозку». Виділено кошти на суму 40,5 тисяч гривень. У результаті впроваджено нову модель реабілітації дітей за методом Андреаса Пето.

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 лютого 2010, 16:15 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації