Вхід | Реєстрація

Будинок врятували, а господаря — ні

Будинок врятували, а господаря — ні

17 квітня в Кобеляцькому районі сталися дві пожежі. У одній із них загинула людина.   

Щойно весняна сонце нагріло землю, а стовпчик термометра піднявся вище плюсової позначки, як більшість українців кинулись прибирати території навколо своїх будинків, садків і городів. Хоча рятувальники та екологи постійно закликають людей не спалювати минулорічні листя й траву, наголошуючи на ризику виникнення пожеж і забруднення навколишнього середовища, на це майже ніхто з «господарів» не зважає. Із ранку й до вечора над кожним населеним пунктом стоїть густий туман, а з приміщення неможливо вийти через суцільне задимлення. На жаль, через необережність «господарників», здавалося б, контрольоване вогнище у садку чи на присадибній ділянці перекидається на житлові й господарські приміщення. І тоді в боротьбу з вогнем вступають рятувальники.

У вівторок о 12:00 в Службу порятунку «101» надійшло повідомлення, що в селі Свічкареве

на вулиці Центральній горять господарські споруди. Прибувши на місце події, пожежні ліквідували загорання. Завдяки оперативним діям, вони врятували будинок, що знаходився поруч.

Очевидці стверджують, що причиною загорання стало випалювання сухої трави.

 

Причиною пожежі й смерті стала електроплитка

Щойно рятувальники повернулись із Свічкаревого, як на їхню допомогу вже чекали в Ганжівці. У цьому населеному пункті горів приватний будинок.

Як розповіли місцеві жителі, у будинку ніхто не проживав. Споруда служила майстернею, де виготовляв вулики бджоляр із Полтави. Причиною загорання могла послужити електроплитка, на якій чоловік топив віск.

У момент загорання в будинку нікого не було. Коли бджоляр побачив, що з приміщення валує дим, то кинувся його гасити. Рятувальники припускають, що чоловік, зайшовши в задимлену будівлю, задихнувся від чадного диму. Через сильне задимлення в будинку рятувальники працювали у апаратах захисту органів дихання. На місці пожежі вони виявили тіло господаря. Будинок вдалося врятувати.

Юрій Гребенюк, начальник Кобеляцького районного сектору Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій, вкотре звернувся до громадян:

— Шановні кобелячани, закликаю вас дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування у лісах, парках, на відкритих територіях. Пожежна ситуація в районі залишається дуже складною, не провокуйте виникнення пожеж в екосистемах. Дотримуйтесь правил поводження з електроприладами. Не залишайте їх увімкненими. Бережіть своє життя і здоров’я.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 квітня 2018, 12:34 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації