Вхід | Реєстрація

Як будуть оздоровлюватись наші діти

Як будуть оздоровлюватись наші діти

Минулого четверга, 11 травня, у райдержадміністрації відбулося спільне засідання громадської та координаційної ради з питань молодіжної політики та національно–патріотичного виховання.

За дорученням виконуючої обв’язки голови РДА і голови координаційної ради Олени Бакуліної, захід провела Олена Канто, начальник відділу організаційно–кадрової роботи.

Одне з питань черги денної, а саме про організацію оздоровлення дітей та їх зайнятості під час літніх канікул, роботу пришкільних таборів, оздоровлення дітей пільгових категорій, висвітлив відповідальний спеціаліст райдержадміністрації Олександр Мартинець.

Олександр Євгенович повідомив, що з 1 червня планується робота 15 пришкільних таборів у всьому районі, це близько 1295 школярів. Один табір (у Царичанській опорній школі) буде працювати з 8 до 17 години з денним сном. Усі табори діятимуть до 20 червня. Серед загальної кількості дітей, які оздоровлюватимуться, багато дітей вразливих категорій: діти–сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, із малозабезпечених та багатодітних сімей, учасників бойових дій, внутрішньо переміщених осіб, а також діти працівників агро–промислового комплексу, соціальної сфери і талановиті й обдаровані діти. На функціонування оздоровчих таборів передбачається витратити близько 792 тисячі 484 гривень, але ця цифра буде уточнюватися. З дітьми працюватимуть 100 педагогів та 8 медичних працівників. Представник Китайгородської ОТГ Людмила Тищенко повідомила, що у їхній громаді на 111 дітей у таборах чекають оздоровчі заходи, екскурсії, цікаві зустрічі з відомими людьми та інше. У кінці травня на місцевій сесії вирішаться остаточні цифри фінансування.

Також Олександр Мартинець коротко повідомив про те, що 17 травня на стадіоні «Діброва» відбудеться районний етап Всеукраїнської дитячо–юнацької військово–патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), де візьмуть участь усі школи району і громад. Крім цього, Олена Канто озвучила інформацію про заходи, що відбудуться у червні. Повідомила також про те, що делегація Царичанського району візьме участь у Дні Вишиванки, який проходитиме у Дніпрі 17 травня. Олена Миколаївна подякувала усім за допомогу в підготовці до заходу. Олена Канто поцікавилася в голови організації учасників АТО Тетяни Дрешпак про пам’ятний знак бійцям АТО, який планують встановити в Царичанці. На сьогодні ситуація така, що до єдиної думки громади не дійшли.

— Чи буде це спільний пам’ятник, чи по громадах окремо, маємо визначитися. Чекаємо відповіді, — підсумувала Олена Миколаївна.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2018, 17:34 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації