Вхід | Реєстрація

Біля Нових Санжар перекрили автомобільний рух

Біля Нових Санжар перекрили автомобільний рух

Таким чином група новосанжарців вчергове спробувала привернути увагу місцевої влади до проблеми розбитих вщент автодоріг та мостів. Активісти пообіцяли повторити акцію. І діяти більш радикально.

«Акція незгодних» (так її назвали деякі учасники) відбулася у неділю, 20 травня, поряд із будівлею місцевого Райавтодору, на автодорозі між Новими Санжарами і Руденківкою. Близько десятої години ранку група чоловіків вийшли на пішохідний перехід і майже півгодини ходили по ньому. Деякі з учасників акції були в одязі військового зразка і тримали в руках державні прапори.

Дивіться відео «Новосанжарці вимагають ремонту доріг»

На місці події перебували й кілька поліцейських, а також місцеві чиновники. Поліцейські в хід акції не втручалися. А чиновники охоче давали коментарі для преси.

Ще перед початком ходи один з її учасників, який представився Ігорем Хабло, членом громадської організації, що об’єднує у своїх лавах колишніх учасників антитерористичної операції, пояснив:

— Ми вийшли на цю акцію у знак нашої незгоди з політикою влади щодо утримання автодоріг. Ми неодноразово зверталися до представників влади різних рівнів і вимагали пояснень з приводу того, чому в Новосанжарському районі не ремонтують дороги. Чіткої відповіді не було. Тому ми завчасно попередили керівників селища і району, поліцейських про те, що 20 травня перекриємо автодорогу. Ми не ставимо собі за мету спровокувати якийсь скандал чи дійсно завадити нормальному проїзду автотранспорту. Ні, ми просто звертаємо увагу на себе і на проблему. Але якщо до наших вимог вчергове не дослухаються, ми перекриємо дорогу по-справжньому і надовго.

Те, що відбувалося протягом 20–30 хвилин на автодорозі, лише підтвердило правдивість слів Ігоря Хабла. Нечисленні легкові автомобілі без особливих проблем об’їжджали несподівану перешкоду по розташованій поруч «ґрунтовці». Поліцейські завчасно попереджали водіїв про те, що на дорозі відбувається акція протесту. При цьому, у дії самих протестувальників правоохоронці не втручалися. Коли на дорозі з’явився автомобіль швидкої допомоги, учасники акції миттєво покинули пішохідний перехід, аби дати можливість медикам проїхати. Цікаво, що заступник голови Новосанжарської ОТГ Володимир Івашина, який перебував на місці події, теж кілька хвилин ходив по переходу, демонструючи солідарність із учасниками акції.

Ось як прокоментував подію голова Новосанжарської РДА Сергій Бульбаха, котрий приїжджав до пішохідного переходу:

— Так, ями на мосту і поряд з ним є. Але повірте, це — не найгірша дорога в Новосанжарському районі. Я щотижня проїжджаю місцевими дорогами по сто-двісті кілометрів і знаю про їх стан. Але якщо в дороги не вкладали достатньо коштів ще з радянських часів, то миттєво зробити їх зразковими неможливо. Добре я знаю і про проблему на цій ділянці автошляху. Але в РДА немає можливості її вирішити самостійно. Зараз цими дорогами опікується новостворене державне підприємство — Агенція автомобільних доріг. Додам, що на ремонт доріг, які проходять Новосанжарським районом, виділено 66 мільйонів гривень. Сума, погодьтеся, чимала. Більша частина коштів (52 мільйони) буде направлена на капітальний ремонт дороги між Машівкою і Кобеляцьким районом. На мости виділили майже п’ять мільйонів. Зараз тривають передбачені законом тендерні процедури.

Заступник голови Новосанжарської ОТГ Володимир Івашина, походивши по переходу, провів для журналістів невелику екскурсію мостом. Він пояснив:

— Є дві головні причини незадовільного стану дорожнього покриття і мостових споруд в цілому. Це — несвоєчасний ремонт і незадовільне утримання та рух великовагового транспорту. Зараз мости перебувають у стадії активної руйнації. Якщо в цьому році їх не відремонтувати, то процеси стануть незворотними і може трапитися трагедія. Тут недостатньо просто покласти новий асфальт. Потрібно провести армування, виконати інші роботи. Із жалем мушу констатувати, що чиновників Агенції автомобільних доріг ми в Нових Санжарах ще не бачили. Тому й керівництво селища та громади не знає, коли почнуть ремонтувати мости.

Учасники акції попередили, що в разі, коли до їх вимог не дослухаються, днів через десять вони повністю перекриють рух транспорту на в’їзді у Нові Санжари. І ходитимуть по переходу дуже довго.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 травня 2018, 17:17 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації