Вхід | Реєстрація

Хатха-йога: легко, дешево і здорово

Хатха-йога: легко, дешево і здорово

На жаль, більшість людей із віком починають відчувати проблеми зі здоров’ям, як фізичним, так і психічним. А вихід із ситуації вбачають виключно в поглинанні жмень пігулок. Між тим, інші люди кілька тисячоліть тому придумали, як у будь-якому віці жити без болю і депресії Це називається йогою.

Розповідає мешканка Кобеляк Інна:

— Після свого першого заняття з хатха-йоги я була справді здивована. Здавалось, уже звикла до постійної ниючої болі в центрі спини, яка зникала тільки після прийому знеболюючого, ну так десь годин на 3–4. А зранку все повторювалося знову. А тут їду після заняття на велосипеді додому і розумію, що спина не болить. І зранку не болить. Ось тоді й повірила в йогу. Але якщо не займатися, біль повертається знову, через деякий час, але повертається. Тому й практикую вже 5 років.

Заняття з хатха-йоги — це саме те місце, де ви можете оцінити реальний стан вашого тіла і розуму. Може здаватися, що ви — молода здорова людина, сповнена сил. Але повірте, уже на першому занятті з йоги ви відчуєте, як багато у вашому тілі слабких місць, над якими необхідно працювати. Головне: по-перше, знайти хорошого інструктора, який викладає хатха-йогу в тому вигляді, у якому її передали нам великі мудреці минулого, а по-друге, систематично займатися.

Якщо займатись регулярно, через деякий час ви відчуєте, як зміцнюється імунітет.

Уже після декількох занять йогою ви побачите позитивні зрушення. Відчуття, що тіло отримало те, чого так давно прагнуло, приємне розслаблення у м`язах і гарний настрій — перша ознака того, що ви йдете в правильному напрямі.

Якщо займатись регулярно, через деякий час ви відчуєте, як зміцнюється імунітет. Як правило, люди, які займаються йогою, хворіють рідше і, навіть якщо захворіють, переносять вірусні захворювання легше, без температури та ускладнень. У їхніх організмах рідше виникають запальні процеси.

Після декількох місяців занять ваше тіло стане більш гнучким і значно витривалішим. Ви станете доволі спритними, будете менше травмуватися під час занять іншими видами спорту.

Просування вглиб цієї практики призведе до легкої природної відмови від шкідливих звичок. Адже, коли ви почнете відчувати справжнє задоволення від виконання асан, ви мимоволі будете відмовлятись від усього, що перешкоджає виконувати їх краще, від усього, що створює болісні або хворобливі відчуття у м`язах, сухожиллях чи суглобах. Інтуїтивно ви відчуєте, що шкодить вам найбільше, і воно відпаде в першу чергу. Поступово вам можуть перестати смакувати ненатуральні продукти, ви втратите цікавість до алкоголю і паління. Натомість, захочеться відкрити для себе різноманітні смаки здорової їжі.

А коли ви відчуєте смак світанкових занять йогою і потужний позитивний ефект вранішньої пранаями, вам неодмінно захочеться врегулювати свій розпорядок дня. Після цього ви уже точно перестанете сидіти допізна за комп’ютером, поглинаючи вміст холодильника.

Для занять йогою немає обмежень за віком, культурою, національністю, статтю, вихованням чи освітою, за фізичними характеристиками — це все не має значення. Будь-яка людина може використовувати прості принципи йоги у своєму житті і відчувати колосальний ефект.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 серпня 2018, 09:04 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Ghomeena / 27 грудня 2021, 21:06
Заняття йогою — це саме те, що допоможе вам оцінити реальний стан вашого тіла і розуму.
2. Ana / 27 грудня 2021, 22:40
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації