Вхід | Реєстрація

У Держвласність повернули Гребінківський елеватор вартістю більше 100 мільйонів гривень

У Держвласність повернули Гребінківський елеватор вартістю більше 100 мільйонів гривень

Прокуратурою Полтавської області вивчено стан законності у сфері захисту державної власності, у тому числі щодо вибуття майна із власності держави шляхом приватизації або корпоратизації об’єктів нерухомого майна.

Так, встановлено, що у 2012 році виконавчим комітетом Гребінківської міської ради Полтавської області одному з приватних акціонерних товариств видано свідоцтва про право приватної власності на майновий комплекс Гребінківського елеватору загальною площею 19 тисяч м², вартістю понад 100 млн грн.

Втім, вказані дії відбулися із порушенням вимог чинного законодавства, оскільки рішення прийняте із перевищенням повноважень за відсутності рішення власника про зміну правового статусу майна.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура Полтавської області звернулась до суду із позовними вимогами визнати недійсним та скасувати рішення виконавчого комітету Гребінківської міської ради, а також право приватної власності на майновий комплекс. Судом апеляційної інстанції позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі.

На даний час у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно скасовано право приватної власності.

Таким чином, за активної та принципової позиції прокуратури Полтавської області державі повернуто майно вартістю понад 100 млн грн.


Автор: Прес-служба прокуратури Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2018, 18:23 | Гребінка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації