Вхід | Реєстрація

Анестезіолог Новосанжарської районної лікарні отримав квартиру

Анестезіолог Новосанжарської районної лікарні отримав квартиру

Ордер на службову однокімнатну квартиру йому вручили керівники району.

27 вересня працівники Новосанжарської районної лікарні зібралися разом, аби привітати свого колегу з отриманням службового житла. Почесну місію виконали голова райдержадміністрації Володимир Бульбаха та голова районної ради Геннадій Супрун.

Голова РДА наголосив, що наша держава переживає досить непрості часи:

— Зараз триває процес реформування різних галузей, у тому числі й медичної. Через недостатнє фінансування медики відмовляються їхати працювати в районні лікарні чи амбулаторії. Мені приємно, що наша лікарня змогла залучити потрібного спеціаліста. А ми посприяємо в забезпеченні його житлом.

Геннадій Супрун вручив лікарю-анестезіологу Станіславу Борблику ордер на службову однокімнатну квартиру. Головний лікар Ольга Гиря привітала молодого колегу з отриманням житла.

Як розповіла керівник Новосанжарської ЦРЛ, Станіслав Борблик родом із Великобагачанського району. Закінчив Харківський медичний університет. Два роки проходив інтернатуру на базі Полтавської обласної клінічної лікарні. Згідно попереднього розподілу, молодий спеціаліст мав працювати в Чутовому.

— У Новосанжарській лікарні посада лікаря-анестезіолога була вакантною, — говорить Ольга Гиря. — Та без цього спеціаліста медустанова просто не може працювати. Це і операції, і реанімація тяжкохворих, інсульти і так далі. Тому під час зустрічі в Полтаві з інтернами ми розповіли Станіславу, що готові надати лікарю службове житло. Він приїхав до нас. Оглянув лікарню, обладнання, на якому йому доведеться працювати, медикаментозне забезпечення, що використовується для надання допомоги при невідкладних ситуаціях.

Станіслав Борблик погодився працювати в Нових Санжарах. Та на цей момент у нього вже було підписане направлення в Чутове. Тоді Ольга Гиря написала листи в департамент, міністерство. І в результаті був зроблений перерозподіл.

Також медик повідомила, що в розпорядженні лікарні знаходиться одна службова квартира.

Окремо Ольга Гиря зупинилась на кадровій ситуації в лікарні:

— Зараз лікарів не вистачає. Та в нас є попередні домовленості з молодими спеціалістами, які закінчують інтернатуру. У цьому році колектив поповнили три молоді лікарі. У приймальному відділенні працює терапевт, яка родом із селища. У Старосанжарській амбулаторії вакантну посаду стоматолога теж зайняв місцевий житель. Бажання працювати в Нових Санжарах виявили два хірурги, які перебувають на 2 курсі інтернатури. До речі, вони є мешканцями селища. Через півтора року до нас прийде психіатр, із якою ми вже підписали контракт. Є домовленості з ендокринологом, котра вступила в інтернатуру. Вона родом із Нових Санжар і планує сюди повернутись. Якщо все відбудеться, як ми запланували, то через два роки штат лікарів буде повністю укомплектований.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 жовтня 2018, 15:06 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації