Вхід | Реєстрація

Вихованці Дмитра Тараненка здобувають майже 30 нагород

Вихованці Дмитра Тараненка здобувають майже 30 нагород

І в результаті займають перше командне місце на престижному турнірі з карате.

Після піврічної перерви кобеляцькі спортсмени, які відвідують клуб східний єдиноборств «Дзансін», взяли участь у чергових всеукраїнських змаганнях.

Нагадаємо, що востаннє каратисти, яких тренує Дмитро Тараненко, виступали на відкритому чемпіонаті Полтавщини і стали першими серед шести шкіл-учасниць.

Цього разу «дзансінівці» відправились на Кубок Черкаської області з Годзю-рю карате. Свої вміння і техніку на престижних змаганнях продемонстрували 16 наших юних земляків.

Як розповів тренер кобеляцьких каратистів, напередодні турніру була створена команда «Калина», яку представляли вихованці трьох клубів із Полтавської та Вінницької областей:

— Наш колектив представляли каратисти «Дзансін», «Джоджо» та «Окінава-Т». Усі три клуби займаються під керівництвом Сергія Калініченка, голови Полтавського обласного осередку Федерації окінавського Годзю-рю карате-до. Тому й вирішили спільно виступити на змаганнях.

Усього за Кубок Черкаської області поборолись 220 спортсменів, які представляли 17 клубів майже з усіх регіонів України. Учасники змагались у розділах «ірікумі-го» (повний контакт, дозволені всі удари), «ката карате» і «ката кобудо» (демонстрація техніки рукопашного бою та володіння холодною зброєю).

Дмитро Тараненко відмітив високий рівень організації та проведення турніру. Учасники виступали в спорткомплексі «Манеж», що входить до школи олімпійського резерву. У залі паралельно проходили виступи з кількох розділів. Для зручності організатори використовували великі монітори, де вказувалась детальна інформація про поєдинок, що проходив, хто із спортсменів має готуватись наступним.

За результатами виступів, кобелячани здобули 10 золотих, 17 срібних і 12 бронзових нагород.

— Найбільше медалей ми отримали за командні «ката», де учасники демонстрували синхронне виконання вправ, — говорить тренер. — Усього в цьому розділі заявилось п’ять наших команд, з яких дві стали переможцями. «Золоті» медалі в цьому розділі серед хлопців отримали Данило Стиценко, Андрій Рябокуль, Ярослав Усенко. Дівочою «золотою» трійкою стали Віолета Марченко, Ольга Скрильник і Анастасія Калакуцька. Також у «ката» потрібно відмітити Святослава Шарівського і Віку Скрильник.

Узагалі, зі слів Дмитра Тараненка, тривала підготовка пішла на користь юним спортсменам. Дехто з них покращив результати чи учергове підтвердив свою майстерність, а для когось ці змагання стали першими в житті.

Складні поєдинки провела 9‑річна Марія Матяш, яка змагалась у категорії до 30 кілограмів. Вона отримала «бронзу». Добре виступив Станіслав Челідзе. Серед 11‑річних хлопців він став третім. Вдалим був дебют для Христини Миндрул. Хоча 7‑річна дівчинка, яка важить менше 35 кілограмів, вивчає бойове мистецтво лише півроку, але це не завадило їй здобути золоту і срібну медалі. Волю до перемоги проявили Дмитро Дрозд, Артур Щербина, Володимир Копитець. Найтитулованішим спортсменом став Данило Стеценко. Його досягнення — три «золота».

Крім майже тридцяти медалей, кобелячани заслужено отримали головний трофей змагань — кубок Черкащини з Годзю-рю карате. Другу сходинку посіли господарі, а третю — кияни.

Дмитро Тараненко подякував за підтримку батькам, які супроводжували дітей на змагання, та перевізнику Олександру Хряпі.

Далі вихованці «Дзансін» готуються  до Кубка України з карате, що наприкінці листопада проходитиме в Рівному.
 


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 листопада 2018, 15:40 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації