Вхід | Реєстрація

Справа «білицьких» злодіїв: доказів у поліції немає

Справа «білицьких» злодіїв: доказів у поліції немає

20 листопада в мережі «Фейсбук» користувач під іменем Станіслав Жук опублікував на своїй сторінці наступний запис (друкуємо оригінал):

«Сьогодні Біликами розлетілася новина, що вранці в центрі селища, буцімто, правоохоронці затримали групу злочинців, причетних до цілої серії квартирних краж у Біликах і навколишніх селах. Дехто говорив, що в них була зброя, навіть автоматична.

Що ж було насправді? А відбулось, і це очевидно, попередження нової вранішньої квартирної кражі в селищі. Скоріш за все, новою жертвою крадіїв мала б стати сім’я підприємців. Це припущення виникло вже пізніше, коли склався весь «пазл» фактів і аналізів дій злочинців.

А почалося з того, що вранці небайдужими біличанами була помічена автівка, що відповідала прикметам тієї, яку помітили при одній із попередніх краж, коли була викрадена з будинку чимала сума коштів і матеріальних цінностей шляхом проникнення через металопластикове вікно. Біличани згуртувались і шляхом певних законних дій змусили підозрілих заблокуватись у автомобілі, коли ті вже були, як-то кажуть, «на місці». Самосуду не чинили і викликали наряд поліції. Ті, треба віддати їм належне, довго чекати себе не змусили. Були проведені відповідні слідчі дії, у тому числі — огляд автомобіля. Там був весь «джентельменський набір»: штани, балаклава, рукавички, бахіли (!), ліхтарики, електронні відлякувачі собак, балончики зі сльозоточивим газом, монокль, купа батарей до телефонів, «болгарка» з новим кругом, «фомка»-гвоздодер, кусачки для арматури. Крім того, ними були викинуті з машини три «робочих» телефони з «обнуленими» і-меями. Були встановлені особи, двоє з яких уже судимі. Усі троє — мешканці Полтави. Автомобіль на «бляхах».

Дочекавшись слідчих з Полтави, дійство надалі перемістилось до Кобеляцького райвідділу поліції. Принаймні, до кінця робочого дня підозрювані ще утримувались там. Але існує велика ймовірність, що всі ці сподівання і старання мешканців селища і не тільки марні. З інсайдерської інформації, наразі «нема доказів»…».

Наступного дня на координаційній нараді в Кобеляцькій райраді присутнім представили нового керівника відділу поліції Сергія Джулая. Його попрохали прокоментувати ситуацію із затриманням злочинців.

Сергій Джулай сказав, що наразі проводяться слідчі дії за участю місцевих поліцейський і співробітників карного розшуку обласного управління. Процесуальне керівництво справи здійснюється прокуратурою.

— Збираємо необхідні докази, аби оголосити підозру (особам, затриманим у Біликах — ред.) і обрати запобіжний захід. Поки що ми не можемо довести їх провину. Ми розуміємо, з ким ми маємо справу. Тому робимо все можливе, щоб притягти їх до відповідальності.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 листопада 2018, 12:36 | Кобеляки | Кримінал
1. arturwanga / 25 листопада 2018, 18:20
Знаете якщо так пiде далi то дiйсно провосуддя небуде як можна звинувачувати полiцiю якщо дiйсно хто що маэ в багажнику це власна його справа якщо це незабороненi законом речi тiльки не здогадки i версii
2. Slavko / 25 листопада 2018, 18:48
Як би там не було, але знову злодіїв затримали небайдужі громадяни, а кобеляцькі поліцейські зазвичай небайдужі лише до поповнення свого гаманця із рук злочинців та все скаржаться на недолугі закони, що заважають їм без дозволу заходити на приватні подвір"я і тому подібне. Складається таке враження, що разом із проведенням переатестації їм обіцяли набагато краще життя і якусь вседозволеність, про яку вони так мріють...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації