Вхід | Реєстрація

У 2019 році продовжиться реконструкція автодороги Н-31 Дніпро-Решетилівка

У 2019 році продовжиться реконструкція автодороги Н-31 Дніпро-Решетилівка

Починаючи з осені 2017 році, на території Полтавської області розпочали реалізовувати державний інвестиційний проект з розвитку автомобільної дороги Н-31 Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка. У планах — будівництво майже 80-кілометрового автошляху з цементобетону та зведення декількох штучних споруд.

Упродовж останнього року на території Кобеляцького району активно реалізовується державна програма «Покращення стану автомобільної дороги Н-31 Дніпро — Решетилівка». Замовник робіт — Служба автомобільних доріг у Полтавській області. Передумовою для реконструкції автошляху став його катастрофічний стан.

— Підтримання стану доріг за рахунок поточного та ямкового ремонтів, поверхневих обробок проводиться тут постійно. Але ці способи неефективні, оскільки конструкція дорожнього одягу недостатньо міцна, вичерпала свій технічний ресурс і тепер не витримує сучасних навантажень. Щороку руйнування покриття лише збільшуються, відтак необхідно збільшувати фінансування для підтримання цих доріг, — розповідає начальник Служби автодоріг Володимир Трояновський.

Будівництво окремих ділянок та реконструкція — найбільш доцільний варіант, який дозволить привести дорогу в належний експлуатаційний стан. Проект передбачає влаштування дорожнього одягу відповідного типу, ремонту штучних споруд, організації дорожнього руху, будівництво трьох обходів, розв’язки у двох рівнях, шляхопроводу через залізницю та мостовий перехід через річку Ворскла.

Дві штучні споруди (шляхопровід через залізницю в селі Бутенки Кобеляцького району та дворівнева транспортна розв’язка) уже активно будуються. Планується наступного року розпочати будівництво обходів за межами міста Кобеляки та села Красне.

У рамках державного інвестиційного проекту заплановано будівництво автошляху з цементобетону. Передбачається реконструкція двох проїздів та будівництво обхідних доріг з чотирма смугами. Упродовж 2018 року роботи проводилися на декількох ділянках загальною протяжністю близько 14 кілометрів.

— Товщина дорожнього одягу разом з ущільненим ґрунтом становить  близько 140 сантиметрів. Товщина верхнього шару покриття — 26 сантиметрів. На повздовжніх і поперечних швах на глибині 13 сантиметрів укладаються армувальні елементи — закладні штирі. Вони не дають бетонним плитам зсуватися після нарізки швів, — пояснює Володимир Трояновський.

Цього року Служба автодоріг уже оголосила ряд тендерних процедур на проведення будівельних робіт. Підрядників планують визначити для проведення реконструкції по всій протяжності Н-31 Дніпро — Решетилівка в межах Полтавської області, окрім обходу міста Решетилівка. Це зроблено для того, аби за наявності достатнього фінансування одразу розпочати будівництво в новому сезоні, а не чекати декілька місяців, доки закінчиться аукціон.


Автор: Прес-служба Служби автомобільних доріг у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 грудня 2018, 16:51 | Кобеляки | Суспільство
1. Slavko / 22 грудня 2018, 14:33
А що там заключали з такими кобеляцькими підрядниками як пан Кривич (більш відомий як Лугандон), що лісосмуги повипилював? І скільки там державі надійшло від тих випилок ? Це напевно, кобеляцька поліція та міськрада знають, але, чомусь, нічого не оголошують... Самі тільки дрова коштували 10 тисяч за один камаз ! А дошки в сільгосптехніці !! Чув, що і за границю продавали, тільки де ж ті всі гроші,????????????, ніяк не збагну ???
2. orakul / 22 грудня 2018, 15:05
Гроші вкрали. Кривич лугандон. Путін ПНХ. Слава Україні
3. orakul / 22 грудня 2018, 15:12
Ще забув. Славко найкращий патріот України. Селена теж патріот.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації