Вхід | Реєстрація

Сільські лікарі їздитимуть на «Рено Дастер»

Сільські лікарі їздитимуть на «Рено Дастер»

Автомобілі для медиків придбали за рахунок державної субвенції.

Як повідомляли раніше кореспонденти тижневика, у зв’язку з реформуванням медичної галузі, реформується і первиннна допомога в сільській місцевості. У населених пунктах Полтавської області будують амбулаторії за новими стандартами. Усього має з’явитись більше 20 сучасних медичних закладів. Зокрема, у Кобеляцькому районі амбулаторії відкриють у Світлогірському і Шенгурах, у Новосанжарському — у Малій Перещепині, Галущиній Греблі та Нових Санжарах. Будівництво відбувається на умовах співфінансування: 30 відсотків від суми нададуть місцеві бюджети, 70 — надійде з державного.

Усього в цьому році держава спрямує на сільську медицину 165 000 000 гривень.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко заявляв, що обласна влада придбає для медпрацівників амбулаторій нові автомобілі.

Минулої п’ятниці відбулася остання в цьому році сесія Полтавської обласної ради. Її провели в приміщенні краєзнавчого музею. Перед початком зібрання представники обласної влади презентували 22 автомобілі Рено Дастер, що працюватимуть у сільських амбулаторіях.

Прес-служба Полтавської ОДА поінформувала, що загалом за кошти державного бюджету придбають 25 автомобілів.

Позашляковики поставляє компанія ТОВ «Соллі плюс Полтава». Вартість кожного автомобіля — 499 920 гривень. Уже придбані кросовери для Шенгурівської, Світлогірської та Малоперещепинської амбулаторій. Поки що триває закупівля для медиків із Галущиної Греблі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2018, 14:57 | Полтавщина | Спорт і здоров'я


1. микола козак / 24 грудня 2018, 15:27
Ну а чому не розповідає автор , що на кожному авто написано , що це дарунок від президента України , правда за гроші платників податків , але що поробиш , передвиборна істерія.
2. Кобелячанин / 24 грудня 2018, 17:35
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Ну і мудило ти "коля кізяк" хто ж тебе читати вчив? Де ти там побачив слово «дарунок» Істерія походу у тебе, а точніше біла гарячка. Маячню верзеш ще й автора вплутав. Хочеш отримати відповідь чому ти херово жевеш? Підійди до дзеркала і поглянь з яких мудаків складається народ України.
3. Selena2017 / 24 грудня 2018, 18:13
1.микола козак
« що це дарунок від президента»


Козаче, чого це вас понесло? Наче здитинився. Не інакше міазми оракулової писанини подіяли, вчадів. Дарунок та програма Президента - таки різні речі.
4. orakul / 24 грудня 2018, 19:06
3.Selena2017
«Дарунок та програма Президента - таки різні речі.»

Канєшно що різні речі. Він вам фіг що подарує. А примазатися до державної субвенції виділеної із коштів платників податків, так то запросто. Тіпа, то його програма. Скидайтеся мені по 100 гривень і я раз в рік буду вам ті гроші ділити по своїй програмі. Напишу перед Новим роком, що я згідно своєї програми виділи селені 10 тис гривень на санаторну путівку. І виділю. Навіть собі ні копійки не візьму, на відміну від президента, який, за те щоб ділити людське бабло і писати програми отримує ще й зарплату і лобіює свій бізнес, та ще й від заморських хазаяїв отримує шекелі за за руйнацію промисловості України.
5. микола козак / 24 грудня 2018, 20:54
2.Кобелячанин
«Де ти там побачив слово «дарунок» Істерія походу у тебе,»

Ти знаєш , я ні тебе , ніслену ображати не буду , ви самі знаєте хто ви.А відносно напису , то ти пошукай в інтернеті і сьогодні навіть по ТБ показували отам по обидва боки червоними і чорними літерами написано для тих , хто вміє читати , що це від президента по програмі сільської медицини.Є на ФБ.
6. микола козак / 24 грудня 2018, 20:56
Почитай , що написано
7. микола козак / 24 грудня 2018, 21:03
На ютуб напиши в поісковик в Полтаві 25 автомобілів для сільської медицини.Там почитаєш
8. orakul / 24 грудня 2018, 22:43
7.микола козак
«Там почитаєш»

Та там написано так як і на фото "Програма президента України". Ну а по факту маємо те, що президент, замість розвитку своєї автопромисловості, тупо допомогає хранцузам нашими бюджетними коштами, тобто зплавити свої "Рено". За це мабуь має відкат, або просто якийсь інший договорняк із Макроном. А для сірих українців ті машини нічого не дають. Від них вони здоровішими не стануть і грошей на ліки не добавиться. Хіба що в морг ними звозитимуть. Один мій знайомий більше 40 років пропрацював завідуючим фапом. Працював він із 47-го року і до 90-х. Його й досі люди памятають і йому вдячні. У нього ніколи не було авто. Ходив він на визови спочатку пішки, потім їздив велисипедом, потім підводою, ну а потім інколи давали колгоспний авомобіль. Але він реально допомагав, а в багатьох випадках і рятував життя. І вятував життя він більшій кількості людей ніж врятують усі оті фапи з автівками разом узяті. Скоріше за все, ті авто возитимуть когось по ділах і на наради. Ну може ще органи перевозитимуть, якщо масові «жнива» будуть. А Лисак при всіх владах незмінний. Посилання на www.youtube.com
9. микола козак / 25 грудня 2018, 09:27
Ну що , то не передвиборний психоз.Чи не так кілька років тому вручали від Ю.В.для сільської медицини?
10. orakul / 25 грудня 2018, 12:01
9.микола козак
«Ну що , то не передвиборний психоз.»

Та психоз, ніхто ж не заперечує. Як тільки від того якість медичного обслуговування покращиться? Тепер будуть з ховорого чи з родичів драти за виїзд на Рено. Кажуть, що колись критикувати було заборонено, а я памятая, здається, Тарапунька з Штепселем частушку співали "Помощь скорая летела Во всю мощь сигнал визжал Это заврайздравотделом на рыбалку выезжал"
11. Slavko / 25 грудня 2018, 13:42
8.orakul
« Хіба що в морг ними звозитимуть»

8.orakul
« Ну може ще органи перевозитимуть, якщо масові «жнива» будуть»

Так воно і буде
12. orakul / 25 грудня 2018, 20:30
11.Slavko
«Так воно і буде»

Ти ба! В нас вже по окремим питанням порозуміння. То добре.
13. земеля / 26 грудня 2018, 08:26
12.orakul
«
Ти ба! В нас вже по окремим питанням порозуміння. То добре.»


Тю, йо-мое. То дийсно файно. Так вы скоро и братанами станте. А то нет медиц. машин-плохо, дали-снова плохо. Вам не угодишь. Предлагаю хотя бы до Нового года не ругаться между собой. Вместо ругани лучше по анекдоту расскажите. Быть добру.
14. земеля / 26 грудня 2018, 08:55
Анекдот первый:
" Как то перед Новым Роком, Мыкола-охотник скажем из Солонцив убил зайца и говорит жинке: пожарь зайчика на сале. Так сала нема. Ну тоди на олийци. Так и олийки нема. Ну тоди хоть просто на газе. Так и газу нема. Рассердился Мыкола и выкинул того зайца в викно. Бежит радостный косой по селу и горлопанит: слава руководству страны, слава. А може що и друге казав, та я не дочув"
15. земеля / 26 грудня 2018, 09:05
Та ще допишу: Так быстро биг заяц, что чуть було не попал пид машину марки " Рено Дастер". Хоть вирьте, хоть ни, люды добри.
16. orakul / 26 грудня 2018, 09:34
13.земеля
«Вместо ругани лучше по анекдоту расскажите»

Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації