Вхід | Реєстрація

Міські дороги стануть довшими на 5 кілометрів

Міські дороги стануть довшими на 5 кілометрів
Або виходь на дорогу, або — на лід

Відбудеться це після того, як завершиться будівництво об’їзної дороги навколо Кобеляк.

У позаминулому номері тижневика (№ 5 від 31 січня) була надрукована стаття під назвою «Смерть нічому не навчила». У ній розповідалось, що комунальне підприємство «Міська сервісна служба» ігнорує розчищення тротуарних доріжок на мосту через річку Ворскла. При цьому інженерна споруда сполучає мікрорайон Заворскло з основною частиною міста. І саме цим мостом щодня користуються десятки пішоходів, зокрема і заворсклян. Нечищені від снігу тротуарні доріжки нагадують козячі стежки, якими важко пробиратись навіть молоді, не говорячи вже про літніх людей. А якщо пішохід із велосипедом чи дитячим візочком, то єдиний варіант — виходити на проїзну частину.

Міст є частиною автодороги Дніпро — Решетилівка, якою щодня проїжджають тисячі транспортних засобів. Сама споруда знаходиться в комунальній власності міста і її має обслуговувати міське комунальне господарство. Принаймні, чистити на мосту тротуарні доріжки, що знаходяться по обидва боки автошляху.

Натомість, кобеляцький міський голова Олександр Копелець заявляє: оскільки проїзна частина знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг Полтавської області, то й міст є частиною автошляху Дніпро — Решетилівка. А значить чистити тротуарні доріжки має Служба.

Про це міський голова заявив під час одного з останніх сесійних засідань. І попрохав автора цієї статті письмово вибачитись перед ним за надану неправдиву інформацію у тижневику.

Кореспонденти «ЕХО» звернулись за роз’ясненням у Службу автодоріг.

Прес-секретар Служби Юлія Іващенко надала акт прийому-передачі проїзної частини автомобільних доріг з комунальної власності міста в державну. Документ датований 22 листопада 2007 року, затверджений печатями та підписаний кобеляцьким міським головою Олександром Ісипом, головою комісії, заступником начальника Служби автомобільних доріг з експлуатації доріг О. С. Чернюком і членами комісії. У ньому вказано, що комісія обстежила об’єкти передачі проїзної частини міських вулиць (Шевченка — 1,6 км, Червоноармійська — 0,8 км, Фрунзе — 1 км, Дніпропетровська — 0,4 км, Лісгоспна — 1 км) загальною протяжністю 4,8 кілометра, що знаходяться у власності територіальної громади Кобеляк і суміщаються в межах міста з дорогою загального користування державного значення Р-52 Дніпропетровськ — Решетилівка (згодом отримала статус національної та нову нумерацію Н-31 — авт.). Проїзна частина передається у державну власність до сфери управління Укравтодору на баланс Служби автомобільних доріг у Полтавській області.

Також у акті зазначається, що передачі не підлягають штучні споруди, до яких входять мости, шляхопроводи, підпірні стінки та інше. Тобто, міст залишився у комунальній власності міста. І комунальники зобов’язані не лише чистити пішохідні доріжки, а й утримувати споруду.

У акті комісія подала пропозицію передати проїзну частину вище перерахованих вулиць тимчасово, на період будівництва об’їзної дороги навколо Кобеляк. Після введення її в експлуатацію, зазначені вулиці повернуться у власність територіальної громади.

Отож, через кілька років у комунальну власність міста повернуться майже 5 кілометрів автодороги, яку доведеться і чистити, і ремонтувати.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2019, 14:49 | Кобеляки | Суспільство
1. Чудо Юдо / 16 лютого 2019, 13:17
Тобто мер або свідомо збрехав, або ляпнув ствердження не володіючи інформацією. Ще вибачень вимагав.
"Шо то х**ня, шо то х**ня"...
2. Седой / 16 лютого 2019, 14:06
на основании вышеуказанного акта Сан Саныч обязан организовать платный проезд по мосту для всех, кр. владельцев - т.е. жителей Кобеляк. Идею дарю.
3. Седой / 16 лютого 2019, 14:08
Как же ненавидят на Украине успешных людей, ну может только за исключением Поросенка П.А. Держись, Сан Саныч! Хотя до сих пор не пойму - нахрена этот гемморой тебе нужен
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації